Τετάρτη 11 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα προσφυγή για το Καστρί

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κατοικίας των Παπανδρέου στο Καστρί, καθώς η Σ. Παπανδρέου - Κατσανέβα προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Πολιτισμού (8/12/2006), με την οποία η κατοικία του πατέρα και παππού της χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο.

Ως γνωστόν, το ακίνητο στο Καστρί έχει έκταση 5.510 τ.μ. και υπάρχουν εκεί τέσσερις ιδιοκτησίες, εκ των οποίων η μία είναι η κατοικία όπου έζησαν οι Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου. Η κατοικία αυτή κατασκευάστηκε το 1935 και κληροδοτήθηκε στην κόρη του Α. Παπανδρέου, Σοφία. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η κατοικία χαρακτηρίστηκε ως μνημείο «λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας» και αποτελεί τυπικό δείγμα προαστιακής κατοικίας, ενώ συνδέεται με το γεγονός ότι εκεί έζησαν δύο πρωθυπουργοί (Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου).

Πάντως, στην προσφυγή της η Σ. Παπανδρέου - Κατσανέβα υποστηρίζει ότι η κατοικία δεν έχει αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα, είναι ένα «σύνηθες οίκημα της περιοχής», ενώ προσθέτει ότι η απόφαση για διατήρηση της κατοικίας είναι «δυσμενής» για την ίδια, αφού περιορίζεται η δυνατότητα να «απολαμβάνει κάθε νόμιμη ωφέλεια» από την ιδιοκτησία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ