Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εχουν και οι μετανάστες δικαίωμα στη νοσηλεία

Την αντίθεσή της προς τις εγκυκλίους που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, σχετικά με τη νοσηλεία των μεταναστών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και ζητά την απόσυρσή τους.

«Οι εγκύκλιοι του υπουργού Υγείας, προβάλλοντας το πρόσχημα της αντιμετώπισης της παράνομης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασθενών από γειτονικές χώρες, προωθούν τον αποκλεισμό των αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας, απ' τις στοιχειώδεις παροχές υγείας και στη συνέχεια την απέλασή τους».

«Εάν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, θα σηματοδοτήσουν φαινόμενα ρατσισμού στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και θα ακυρώσουν το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της δωρεάν, ισότιμης και υψηλής ποιότητας περίθαλψης για κάθε άνθρωπο που κατοικεί στη χώρα μας ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή χρώματος. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι η αναβάθμιση της δωρεάν, δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, πρόληψη, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς για όλη την εργατική τάξη χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ