Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Γενικεύεται η καύση του πετ - κοκ

Κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής απόφασης προγραμματίζει η Επιτροπή Φορέων Λάρισας

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις προγραμματίζει η Επιτροπή Φορέων Νομού Λάρισας κατά της χρήσης του καρκινογόνου υλικού καύσης πετ - κοκ από βιομηχανίες της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, έδωσε στην κεραμοποιία «TERRA AE» άδεια χρήσης αυτού του ρυπογόνου για το περιβάλλον κι επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία υλικού, για άλλα πέντε χρόνια, κι ανάλογη άδεια δίνεται σε άλλες κεραμοποιίες της Λάρισας και των άλλων νομών της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να γενικεύεται η χρήση του πετ - κοκ στην περιοχή.

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Φορέων υπογραμμίστηκε ότι την πρώτη ευθύνη για το μέγα πρόβλημα που δημιουργείται έχει η κυβέρνηση, επισημάνθηκαν δε η σιωπή των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και τα «ψελλίσματα» κάποιων αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Η Επιτροπή Φορέων καλεί όλους τους φορείς του νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα και τα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, που οξύνονται μέρα με τη μέρα, και τους κατοίκους να στηρίξουν όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, με στόχο να ανατραπεί η προκλητική κυβερνητική απόφαση.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα αποφασίστηκαν:

  • Την Τρίτη 17 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας ανοιχτή σύσκεψη φορέων, στην οποία καλείται να συμμετάσχει κάθε Λαρισαίος που ενδιαφέρεται γι' αυτό το ζήτημα
  • Την Παρασκευή 20 του Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ταχυδρομείου, λαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας
  • Να ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Στ. Δήμα
  • Να σταλεί επιστολή στους ευρωβουλευτές και στους βουλευτές του νομού
  • Να ζητηθεί από το νομάρχη και το δήμαρχο να στηρίξουν την προσπάθεια των φορέων και των κατοίκων και μέσα από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ