Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: «Αυτό είναι το μεγάλο, αυτό είναι το μέγιστο θέμα των ημερών: μετά τη συλλογική - πολιτική, συνδικαλιστική, δημοσιογραφική - αχρειότητα του "έκλεισε το Ασφαλιστικό για μια δεκαετία" επί Σημίτη/ Χριστοδουλάκη, μετά και την άκρα δειλία του "θα ανοίξει το Ασφαλιστικό την επόμενη τετραετία" της διακυβέρνησης Καραμανλή/Αλογοσκούφη, τώρα δυναμιτίζεται η αρχή και της συζήτησης επί της ουσίας. Ποιος θα πληρώσει; Μα, φυσικά, ο συνταξιούχος και ο ασφαλισμένος. Που όλοι θα μάχονται να τον υπερασπίσουν και δε θα δέχονται ούτε συζήτηση για αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση» (ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: «Το Μαξίμου προτίθεται να "ξηλώσει" τουλάχιστον δεκαπέντε διοικητές Ταμείων αν από πορίσματα των επίσημων αρχών που ερευνούν την υπόθεση επιβεβαιωθεί ότι με τις πράξεις τους έβλαψαν τα αποθεματικά των Ταμείων (...) ο κ. Αλογοσκούφης θα αναφέρει ότι η περιουσία των Ταμείων επί ΝΔ αυξήθηκε από 21,8 δισ. ευρώ το 2003 σε 31 δισ. ευρώ το 2006» (ο Μ. Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ «ΣΑΜΙΝΑ»: «Συνάδελφος που έκανε ραδιοφωνική εκπομπή φιλοξενώντας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μίλαγε για "κυβερνητικές ευθύνες και πρόωρους, αλλά και άκαιρους πανηγυρισμούς του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας" μου έλεγε πως πέντε μόλις λεπτά μετά το ξεκίνημα της συζήτησής τους, η οθόνη του υπολογιστή γέμισε με μηνύματα επικριτικά για το ΠΑΣΟΚ και με σαφείς αναφορές στο ναυάγιο του "Σαμίνα". Και δεν ήταν η πλειονότητα των ακροατών φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση (...) απλά η συζήτηση ξύπνησε μνήμες λίγων χρόνων πριν, όταν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας έστω μέρος των πολιτικών ευθυνών, δείχνοντας πολιτικό παχυδερμισμό. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ: το κυβερνητικό παρελθόν του, το οποίο είναι πολύ νωπό για να ξεχαστεί και συνοδεύει ακόμα και σήμερα την πορεία του» (ο Γ. Παντελάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ