Παρασκευή 13 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εμπόδια στην εναλλαγή τους

Οσο το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τόσο θα πληθαίνουν και οι αντι - ΚΚΕ επιθέσεις από τους πολιτικούς εκφραστές του συστήματος. Σ' αυτή την αντι - ΚΚΕ προπαγάνδα επανήλθε προχτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», στην οποία υποστήριξε: «Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει ό,τι ήδη γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός: ότι δηλαδή τη χώρα δεν την κυβερνά ο δικομματισμός αλλά η ΝΔ. Και ότι οι πολιτικές της ΝΔ πλήττουν, πρώτα απ' όλα, τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ».

Είναι λογικό ο κ. Παπανδρέου να ενοχλείται. Γιατί το ΚΚΕ δεν τάσσεται κατά του δικομματισμού, με κριτήριο το αν και το πώς η κυβερνητική εξουσία μοιράζεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά παλεύει απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους ανεξαρτήτως ρόλων, κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ καταδικάζει και αποκαλύπτει αυτό που βιώνει σταθερά εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός: Οτι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει αντιλαϊκούς νόμους και η ΝΔ τους εφαρμόζει και τούμπαλιν. Τους αντιασφαλιστικούς νόμους «Σιούφα» της ΝΔ εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τους νόμους «Ρέππα», που στοχεύουν στο παραπέρα γκρέμισμα του Ασφαλιστικού, εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που ξεκίνησε το 1990 το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να συνεχίσει μετά το ΠΑΣΟΚ και να 'ρχεται τώρα η ΝΔ να το ολοκληρώνει. Κοινή θέση του δικομματισμού είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, η αναθεώρηση του άρθρου 16 και η είσοδος των επιχειρηματιών στα Ιδρύματα. Χέρι - χέρι προωθούν τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, ασκώντας μια ταξική πολιτική που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και ενισχύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Σ' αυτόν τον αντιδραστικό δρόμο, η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ συνιστούν εμπόδιο.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην εξαπατηθεί από τα διάφορα «σενάρια» που «πλάθει» ο δικομματισμός, ανοίγοντας τις «πόρτες» του σε περισσότερα από δυο κόμματα. Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για «μετεκλογική συνεργασία» στοχεύουν ακριβώς στη διατήρηση του δικομματικού μοντέλου. Ενός μοντέλου που είτε στηρίζεται στην εναλλαγή δύο κομμάτων στην εξουσία ή συνασπισμών κομμάτων, όπως στην Ιταλία. Ασχετα με το πώς «βαφτίζεται» αυτό, «κεντροδεξιά» ή «κεντροαριστερά», έρχεται να υπηρετήσει πίσω από τις «ταμπέλες» του, τα ίδια ακριβώς ταξικά συμφέροντα. Η εκλογή του «σοσιαλδημοκράτη» Θαπατέρο στην Ισπανία αντί του «δεξιού» Αθνάρ σηματοδότησε την ένταση της προώθησης των αναδιαρθρώσεων της «στρατηγικής της Λισαβόνας», ενώ η κεντροαριστερή κυβέρνηση Πρόντι στην Ιταλία συνέχισε με συνέπεια την πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Στη Γερμανία «χριστιανοδημοκράτες» και «σοσιαλδημοκράτες» δε δίστασαν να προχωρήσουν στη συγκυβέρνηση, με πρώτο κυβερνητικό μέτρο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια...

Η άρχουσα τάξη, με τα κόμματά της, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, θέλει να συντηρήσει και να ενισχύσει το δικομματικό αστικό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησής της στη χώρα μας, είτε με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είτε «κεντροαριστερό - κεντροδεξιό». Σ' αυτήν την πραγματικότητα ο λαός πρέπει να βάλει όσο γίνεται μεγαλύτερα εμπόδια. Εμπόδια στην εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία. Να τους αδυνατίσει όσο γίνεται περισσότερο, να μην μπορούν να κυβερνούν μόνοι ή με τις «παραφυάδες» τους ψηφίζοντας αντιλαϊκούς νόμους. Ετσι μπορεί να βάλει φραγμούς στην αντιλαϊκή πολιτική, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που αντιπαλεύει το δικομματισμό και την πλουτοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ