Τρίτη 17 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εξορμήσεις και κινητοποιήσεις

«Ο αγώνας που δίνουμε εδώ και 12 μήνες συνεχίζεται! Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς! Να στείλουμε βροντερό το μήνυμα της συνέχισης με συλλόγους ζωντανούς και μαζικούς! Που θα συμμετέχουν και θα έχουν λόγο όλοι οι φοιτητές! Με όργανα κι εκπροσώπους μαχητές και μπροστάρηδες στην οργάνωση της πάλης για κάθε πρόβλημα κι όχι μεσάζοντες και τοποτηρητές της κυβερνητικής πολιτικής! Βάζουμε στην άκρη τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ!»

Το μήνυμα αυτό έστειλαν με μαζικές εξορμήσεις σε σταθμούς λεωφορείων και τρένων οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής ΚΣ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Υποδέχτηκαν τους φοιτητές και τους σπουδαστές, που επιστρέφουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με το αγωνιστικό μήνυμα για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16, για να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος - έκτρωμα.

Στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν οι εξορμήσεις των δυνάμεων της Πανσπουδαστικής ΚΣ από την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στους σταθμούς των ΚΤΕΛ Μακεδονίας και του ΟΣΕ κι ολοκληρώθηκαν την Κυριακή αργά το βράδυ. Από χτες έχουν οριστεί και πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Θράκης. Εχουν οριστεί κινητοποιήσεις:

  • Την Τετάρτη 18 Απρίλη, στην Κοζάνη, στη 1 μ.μ. στο ΤΕΙ με κύριο αίτημα «δημόσια - δωρεάν σίτιση».
  • Την Πέμπτη 19 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι, στο Πολυτεχνείο.
  • Την Παρασκευή 20 Απρίλη, στην Κομοτηνή (12 το μεσημέρι, κεντρική πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (11 π.μ., δημαρχείο), στην Ξάνθη (11 π.μ., Πολυτεχνείο), στην Καβάλα (12 το μεσημέρι, στον Κήπο) και στην Κοζάνη (1 μ.μ., στο ΤΕΙ με κύριο αίτημα «δημόσια - δωρεάν στέγαση»).
Κατάληψη της Διοίκησης του ΤΕΙΘ

Σε δυναμική κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έως αύριο Τετάρτη που συνεδριάζει το Συμβούλιο του ΤΕΙΘ, προχώρησαν οι σπουδαστές του ιδρύματος, με αποφάσεις των συλλόγων τους, απαιτώντας να διεξαχθεί η διπλή εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ