Τετάρτη 18 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες κοντά στην Καμπούλ

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Περίπου 100 μαχητές των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν χτες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων και κυβερνητικών εγκαταστάσεων βορειοανατολικά της Καμπούλ, στις πιο εκτεταμένες συγκρούσεις κοντά στην πρωτεύουσα από το 2001, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Νωρίτερα χτες, βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό στην Κανταχάρ σκότωσε τέσσερις φρουρούς από το Νεπάλ που εργάζονταν για τον ΟΗΕ και έναν Αφγανό οδηγό. Την ευθύνη διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Σε άλλο περιστατικό, τέσσερις μαθητές σε σχολείο στη Χεράτ σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε παραμείνει στην αυλή του σχολείου για χρόνια.

Στην Καπίσα, οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «αρκετούς μαχητές των Ταλιμπάν» και ότι πέντε άνδρες της δοσιλογικής αστυνομίας τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις.

Τέλος, ο Αμερικανός στρατηγός Πίτερ Πέις υποστήριξε χτες ότι στο Αφγανιστάν κατασχέθηκαν «ιρανικά όπλα», όλμοι και πυρομαχικά - χωρίς να εξηγήσει ποιος τα έστειλε. Ο στρατηγός είπε ότι τα όπλα είχαν προορισμό «τους Ταλιμπάν». Το σενάριο δε μοιάζει ιδιαίτερα βάσιμο: Κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι αποκαλούσαν, καθόλου ευγενικά, τους σουνίτες Ταλιμπάν «ένα μάτσο ηλίθιους που δυσφημούν το Ισλάμ» πριν όχι και τόσο πολύ καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ