Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Αλλάζουν οι όροι φρούρησης προσώπων

Εκτακτη σύσκεψη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά και ανακοινώσεις για την αναθεώρηση του τρόπου φύλαξης προσώπων και εγκαταστάσεων, έγιναν χτες με αφορμή το περιστατικό με τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους που προχτές το βράδυ υποχρέωσαν τον 20χρονο φρουρό της οικίας στη Γλυφάδα του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου, να τους δώσει τον οπλισμό του και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Συγκεκριμένα, χτες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, με δήλωσή του, γνωστοποίησε πως αναθεωρούνται οι όροι και οι απαιτήσεις της φρούρησης προσώπων και εγκαταστάσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρουσία του αρμόδιου εισαγγελέα, Δ. Παπαγγελόπουλου. Επιπλέον, από την αστυνομία διαρρέουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για την πιθανότητα εμπλοκής της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Επαναστατικός Αγώνας». Διαρροές που συνοδεύονται και από την πληροφορία ότι οι διωκτικές αρχές, φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες και μαρτυρίες κατοίκων.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών, Σ. Μαυροειδάκος, δήλωνε εξοργισμένος με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Α. Λιακόπουλο λόγω της δήλωσής του πως «ο αστυφύλακας καλά έκανε και δεν αντέδρασε». Ο Σ. Μαυροειδάκος είπε πως έπρεπε να αντιδράσει όπως είχε κάνει ο ειδικός φρουρός την Πρωτοχρονιά του 2004, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από σφαίρες αγνώστων σε παρόμοιο περιστατικό.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου, δήλωσε χτες ότι το συμβάν δεν είχε στόχο το πρόσωπό του, ενώ πρόσθεσε πως δε συνδέει την επίθεση στο φρουρό του με την Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την περιουσιακή κατάσταση του γιου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ