Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - ΑΙΓΑΛΕΩ
Ολοκληρώνεται η πολύπαθη επέκταση του μετρό

Στις αρχές Μάη παραδίδεται επιτέλους στους Αθηναίους η πολύπαθη επέκταση του μετρό Μοναστηράκι - Αιγάλεω, η οποία στοίχισε συνολικά 303,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει τρεις σταθμούς (Βοτανικός, Ελαιώνας, Αιγάλεω).

Σημειώνουμε ότι ένα τμήμα του έργου (Μοναστηράκι - Κεραμεικός) αποκόπηκε από την αρχική εργολαβία της κατασκευής του μετρό και θα έπρεπε - σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς - να είχε παραδοθεί το 1998! Στη συνέχεια και η επόμενη εργολαβία της επέκτασης αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα (συμβατικά, οικονομικά, αρχαιολογικά κλπ.), όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος χτες επιθεώρησε το έργο και συμμετείχε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της γραμμής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, μέχρι το τέλος του 2008 θα είναι έτοιμη η επέκταση της γραμμής αυτής του μετρό μέχρι το Χαϊδάρι. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής προς τον Πειραιά (8,2 χιλιόμετρα), η οποία, όμως, «αφήνει απέξω» αρκετές περιοχές και δήμους της περιφέρειας του Πειραιά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ