Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάτη σε συνταγογραφήσεις του ΟΓΑ

Απάτη σε βάρος του ΟΓΑ, μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης σε συγκεκριμένα φάρμακα για καρκινοπαθείς, αποκαλύπτει έλεγχος επιθεωρητών του Οργανισμού στη Λάρισα. Η πλαστή συνταγογράφηση γινόταν σε «βιβλιάρια» ασθενών, που δήθεν είχαν «χαθεί» - χωρίς να το γνωρίζουν οι κάτοχοί τους, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εκδώσουν καινούρια - καθώς και σε σελίδες που είχαν αφαιρεθεί από τα συνταγολόγια εν αγνοία των ασφαλισμένων. Μάλιστα, κάποια από τα «χαμένα» βιβλιάρια ανήκαν σε ασφαλισμένους που είναι... νεκροί.

Τα ογκολογικά φάρμακα που επιλέχθηκαν είναι πολύ ακριβά και για την προμήθειά τους δεν προβλέπεται χρηματική συμμετοχή του ασθενούς, με αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτή από τον ασφαλισμένο η απάτη. Ο έλεγχος έχει εντοπίσει γιατρούς που εμπλέκονται - διερευνάται τυχόν συμμετοχή και νοσοκομειακών γιατρών - αλλά όλα θ' αποκαλυφθούν μετά την παράδοση του σχετικού πορίσματος.

Σε ανακοίνωση η διοίκηση του ΟΓΑ επιβεβαιώνει ότι έγινε έλεγχος, που διαπίστωσε μεγάλο αριθμό παραβάσεων, ενώ επισημαίνει ότι ο Οργανισμός επιβαρύνθηκε με σοβαρές δαπάνες για φάρμακα τα οποία, παρανόμως, διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ