Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αβεβαιότητα μέχρι την κάλπη

ΠΑΡΙΣΙ.-

Τα μεσάνυχτα χθες ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία και οι Γάλλοι καλούνται αύριο στις κάλπες για να επιλέξουν ποιους δύο υποψηφίους θα στείλουν στο β` γύρο των προεδρικών εκλογών και τελικά στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν και πάλι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων που αγγίζει το 40%.

Οι 4 υποψήφιοι, που φέρονται να ερίζουν στον έναν ή στον άλλο βαθμό για την είσοδό τους στον β` γύρο, οι Σαρκοζί, Ρουαγιάλ, Λε Πεν, Μπαϊρού, ολοκλήρωσαν τις καμπάνιες τους με ομιλίες σε πόλεις του νότου. Μάλιστα, η Ρουαγιάλ συνοδεύτηκε από τον Ισπανό σοσιαλιστή πρωθυπουργό Θαπατέρο σε μια προσπάθεια να τονώσει περαιτέρω την εικόνα της. Αντίθετα, ο Σαρκοζί εξαπέλυσε μια τελευταία επίθεση κατά «όλων όσοι πουλούν αριστερή ηθική και μιλούν για τα προάστια, στα οποία δεν κατοικούν, μιλούν για το δημόσιο σχολείο, στο οποίο δε στέλνουν τα παιδιά τους» κ.ά.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ο Σαρκοζί συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 27% - 30%, η Ρουαγιάλ 23% - 25%, ο Μπαϊρού 15% - 19,5%, ο Λε Πεν 12% - 16%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν ξεπερνούν ούτε καν το 5%. Οι δημοσκόποι, πάντως, δεν αποκλείουν μια ανατροπή έστω και της τελευταίας στιγμής. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το 59% των Γάλλων ψηφοφόρων κρίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία όλων των υποψηφίων ήταν «γενικά χαμηλής ποιότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ