Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πιέσεις Γκέιτς στον Μάλικι για «βήματα»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Επέμεινε στις πιέσεις του για «επιτάχυνση της υιοθέτησης νομοθεσίας που τουλάχιστον θα αποδεικνύει τη θέληση των πολιτικών δυνάμεων για εθνική συμφιλίωση, έστω και αν δεν επιφέρει άμεσα αποκλιμάκωση της βίας» ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας. Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, μετά από συνάντησή του με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον «θα κρίνει το τι ακριβώς θα πράξει με τα στρατεύματά της στο Ιράκ (πόσα και πόσο θα παραμείνουν) ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Μάλικι εξέφρασε δυσαρέσκεια, εμμέσως, υποστηρίζοντας ότι και η ιρακινή ηγεσία θέλει την ηρεμία αλλά «το Κοινοβούλιο είναι ανεξάρτητο σώμα». Παράλληλα, όμως, ιρακινές πηγές άφηναν να «διαρρεύσει» ότι το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί διεθνής σύνοδος, στη Γενεύη, για την εθνική συμφιλίωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων ακόμη και αντάρτικων οργανώσεων.

Τέλος, χτες, ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκε άλλος 1 Αμερικανός στρατιώτης, ενώ μικρής έκτασης μάχες έγιναν στη βόρεια Βαγδάτη και στη Μαχμουντίγια. Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στο Ταλ Αφάρ και στη Μοσούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ