Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχιζόμενη κατοχική αιμορραγία

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Τουλάχιστον δύο στρατιώτες της δύναμης κατοχής του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε χωριστές εκρήξεις βομβών στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες το βορειοατλαντικό σύμφωνο, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. Νωρίτερα, Ολλανδός στρατιωτικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ένας δεκανέας 21 ετών σκοτώθηκε όταν πάτησε νάρκη στη διάρκεια περιπολίας. Είναι ο πρώτος Ολλανδός που βρήκε το θάνατο στο Αφγανιστάν.

Κατά τα λοιπά, οι «πρόεδροι» του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ και ο Χάμιντ Καρζάι, έγινε χθες γνωστό ότι θα συναντηθούν την 29η και την 30ή Απρίλη στην Τουρκία για να συζητήσουν τις διμερείς διαφορές τους. Στόχος, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Τούρκου Προέδρου Αχμεντ Νετσντέτ Σεζέρ, να προωθηθεί η «περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Ακόμη, χθες, ο γενικός εισαγγελέας του δοσιλογικού αφγανικού κρατικού μηχανισμού ανακοίνωσε ότι οι άνδρες ξένων στρατών που κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα στο Αφγανιστάν δε θα διώκονται από τις αρχές της χώρας. Ο Αμπντουλ Τζαμπάρ Σάμπιτ είπε ότι η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων δεν είναι στις αρμοδιότητές του, καθώς υπήρξε σχετική συμφωνία με την ISAF. Τουλάχιστον ένας βουλευτής αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή, όμως ο Σάμπιτ τον κάλεσε «να ξαναδεί τη συμφωνία».

Τέλος, χθες ο Ντάνιελ Φράιντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είπε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν προθεσμία έως το 2008 να εξουδετερώσουν τους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ