Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Εκφράζουν παράπονα για ... την πίτα

Ριγμένοι ...μοιάζουν να αισθάνονται οι πρυτάνεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την έρευνα και λίγο ως πολύ δηλώνουν ότι τα Πανεπιστήμια κάνουν τα πάντα για να προσαρμόσουν την έρευνά τους στις απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, αλλά δεν «αμείβονται» με τη συμμετοχή τους στα νέα όργανα για την έρευνα που στήνει το νομοσχέδιο.

«Τα Πανεπιστήμια έχουν μακρά παράδοση στην εισαγωγή και αξιοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων κεφαλαίων για την έρευνα και, εξαιτίας αυτής τους της δράσης, έχουν αναπτύξει πρωτίστως αυτοδύναμα και με ιδιαίτερο μόχθο τους αναγκαίους πόρους για την έρευνα», λέει η ανακοίνωση της 54ης Συνόδου των Πρυτάνεων που έγινε στην Καστοριά. Δηλαδή, διαφημίζουν ότι έχουν ήδη «ιδιωτικοποιήσει» τον τομέα της έρευνας. Επόμενο είναι, λοιπόν, να μη λένε κουβέντα για το ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η έρευνα παραδίδεται πλήρως στις επιχειρήσεις για να την παραγγέλνουν, να την αξιολογούν και να ελέγχουν τα αποτελέσματά της.

Το μόνο που ζητούν οι πρυτάνεις είναι να συμπεριλάβει το σχέδιο νόμου στις προβλέψεις του και τα Πανεπιστήμια (κι όχι κυρίως τα ερευνητικά κέντρα) και να συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΑΕΙ στην «τελική επιχειρησιακή δομή της Εθνικής Στρατηγικής για την έρευνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ