Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΠ
«Εργοστάσια ρουσφετιών» σε σχολές

Δεν κρύβονται καν. Η έκτη στήλη του εντύπου με το «πελατολόγιο» της ΠΑΣΠ έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «ρουσφέτια»
Δεν κρύβονται καν. Η έκτη στήλη του εντύπου με το «πελατολόγιο» της ΠΑΣΠ έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «ρουσφέτια»
Φάμπρικα ρουσφετιών έχουν στήσει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ακολουθούν την πεπατημένη των κομμάτων τους στην εξαγορά συνειδήσεων και την εκβιαστική υφαρπαγή της ψήφου φοιτητών και σπουδαστών.

Η σαπίλα και το καθεστώς συναλλαγών αποτυπώνονται εύγλωττα σε λίστα με ονόματα σπουδαστών συγκεκριμένου εκπροσώπου της ΠΑΣΠ στο τμήμα Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ Αθήνας (ο οποίος μέχρι πέρσι ήταν μέλος της ΔΑΠ!). Η εν λόγω λίστα βρισκόταν σε φάκελο τον οποίο ξέχασε ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ σε αίθουσα της σχολής και δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από καταγγελία της ΠΚΣ.

Η λίστα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, εξάμηνο του σπουδαστή, έχει κωδικοποιημένες παρατηρήσεις, ενώ περιλαμβάνει ξεχωριστή στήλη για τα ρουσφέτια που έκανε η ΠΑΣΠ σε κάθε έναν από αυτούς τους σπουδαστές! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η ΠΑΣΠ! Δεν ονομάζει τις σημειώσεις για παράδειγμα «διευκολύνσεις», αλλά καθαρά και ξάστερα: «Ρουσφέτια»!

Τα ρουσφέτια, σημειολογικά γραμμένα ως «Σημ», «εργ», «μαθ», δηλαδή, σημειώσεις, εργαστήριο, μάθημα, σημειώνονται για να διευκολύνεται προφανώς η «δουλιά» της ΠΑΣΠ, που πρέπει να ξέρει πόσο θα εκβιάσει κάθε σπουδαστή. Και, βέβαια, πρέπει να θυμάται και σε ποιους σπουδαστές έχει τάξει τι, ώστε να μη φανεί ότι το έχει κάνει επάγγελμα...

Χτες, η ΠΚΣ κυκλοφόρησε ανακοίνωση - καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού. Στο αντίκρισμά της οι σπουδαστές αγανάκτησαν από την κοροϊδία που υφίστανται από την ΠΑΣΠ, καταδίκασαν μαζικά τους μηχανισμούς αυτούς, αποφασισμένοι να διαχωριστούν από τέτοιες πρακτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ, ούτε η ΠΑΣΠ επίσημα αλλά ούτε και ο συγκεκριμένος εκπρόσωπός της δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει ότι αυτή η λίστα είναι αληθινή...

Οπως άλλωστε σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΚΣ, «ΔΑΠ και ΠΑΣΠ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό! Μας θέλουν δεμένους για να μην αντιστεκόμαστε, να περνάνε ανενόχλητοι την πολιτική τους. Αυτή η σάπια πελατειακή σχέση αποτελεί άλλη μια πλευρά της απαξίωσης του πτυχίου και των σπουδών, αποτελεί άλλη μια πλευρά του εξευτελισμού των πανεπιστημίων, υπονομεύει τα δικαιώματα όλων των φοιτητών. Θέλουν να βολευόμαστε με μισή μόρφωση για να μην απαιτούμε τα δικαιώματά μας».

Η ΠΚΣ καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές: «Μη χαρίζεις τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά σου! Δεν τους έχεις ανάγκη. Πάρε τις σπουδές στα χέρια σου»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ