Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Παλιά της τέχνη κόσκινο

Δεν πτοείται η ΔΑΠ από αποφάσεις τμημάτων. Να μοιράζει σημειώσεις ξέρει, σημειώσεις μοιράζει! Συγκεκριμένα, στη Νοσηλευτική της Αθήνας, το ίδιο το τμήμα έχει από καιρό πάρει απόφαση να μη μοιράζουν σημειώσεις οι φοιτητικές παρατάξεις, για να μην υποκαθίσταται η έγκαιρη διανομή σημειώσεων για όλους τους φοιτητές από τις σημειώσεις που μπορεί να διανέμει μια παράταξη. Η ΔΑΠ όμως, που προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να χάσει μια «πηγή» άντλησης ψήφων, προχτές «μοίραζε» σημειώσεις. Οταν διαμαρτυρήθηκαν μέλη της ΠΚΣ και του φοιτητικού συλλόγου ότι η ΔΑΠ με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει το δικαίωμα όλων των φοιτητών στην έγκαιρη και δωρεάν διανομή όλων των συγγραμμάτων, η ΔΑΠ απάντησε εξαπολύοντας απειλές ενάντια στα μέλη της ΠΚΣ. Προκύπτει, βέβαια, το ερώτημα από πού και ως πού είναι υποχρεωμένοι οι φοιτητές να έρχονται σε επαφή με μια παράταξη προκειμένου να προμηθευτούν σημειώσεις για κάποιο μάθημα...

Στέγνωσαν τα κροκοδείλια δάκρυα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ

Την υποκρισία τους έδειξαν για ακόμα μια φορά η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ στη Γεωπονική. Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων τμημάτων που έγιναν με θέμα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών και την εξεταστική, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ είτε απουσίαζαν (από το Γενικό Τμήμα η ΔΑΠ, από τα τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Γεωπονικής Γεωτεχνολογίας η ΠΑΣΠ) είτε στις τοποθετήσεις τους έκαναν προτάσεις εντελώς διαφορετικές από την απόφαση που πήρε ο σύλλογος φοιτητών την περασμένη βδομάδα. Η δε ΠΑΣΠ, παρόλο που έκανε διαφορετικές προτάσεις, τελικά αναγκάστηκε να στηρίξει την απόφαση του συλλόγου... Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ έκλιναν σε όλες τις πτώσεις το κόστος των αγώνων, ότι θα χαθούν εξεταστικές και εξάμηνα. Και είπαν προφανώς να βάλουν το χεράκι τους για να χαθούν πράγματι οι εξεταστικές, να «τιμωρηθούν» οι φοιτητές που αγωνίζονται τη στιγμή που και τρόπος και διάθεση και απόφαση του συλλόγου υπάρχει για να μη χαθούν ούτε μαθήματα ούτε εξάμηνα.

«Διασπαστική» η απαίτηση δωρεάν σπουδών!

Δε θέλουν και δεν μπορούν να συγκρουστούν ούτε με την υπάρχουσα κατάσταση στα Πανεπιστήμια ούτε εφ' όλης της ύλης με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης τα ΕΑΑΚ. Γι' αυτό και κατηγορούν στη Γεωπονική την ΠΚΣ για «διασπαστικές λογικές», επειδή κάλεσε τους πρωτοετείς σε κινητοποίηση με σύνθημα «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας» για να διεκδικήσουν να παρέχονται δωρεάν αναλώσιμα για τα εργαστήρια. Μάλιστα, τα ΕΑΑΚ μποϊκόταραν την κινητοποίηση, κατηγορώντας για «συντεχνιακά χαρακτηριστικά». Αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους δηλαδή, ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των ταξικών φραγμών έχει καθημερινή έκφραση και ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις - που σημειωτέον γίνονται στην πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων - είναι στο δρόμο συνέχισης του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία ενάντια σε όλα τα μέτρα ιδιωτικοποίησης.

Στην ανακοίνωσή τους αφήνουν ανοιχτό το ζήτημα της υποχρηματοδότησης και ταυτόχρονα της διαχείρισης των όποιων πόρων. Ουσιαστικά, τάσσονται στο πλευρό της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, που μποϊκοτάρουν επίσης την κινητοποίηση και αντιμετωπίζουν το κόστος των αναλώσιμων ως ...«σιγά τα λεφτά», παραινώντας τους φοιτητές να αγοράσουν τα υλικά. Οι φοιτητές, βέβαια, με την κινητοποίησή τους κατάφεραν να παρέχονται δωρεάν τα αναλώσιμα για τα εργαστήρια. Αλλά αυτό, σύμφωνα με τα ΕΑΑΚ, μόνο... διαλυτικά μπορεί να λειτουργήσει για το κίνημα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ