Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30ή ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Χιλιάδες τίτλοι, πλήθος εκδηλώσεων

Στις 3 Μάη ανοίγει τις «πύλες» της η 30ή Γιορτή Βιβλίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 14/5, στον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου, με διοργανωτή το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) και τη συμμετοχή 300 εκδοτών από Ελλάδα και Κύπρο (μεταξύ αυτών και η «Σύγχρονη Εποχή») που θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους σε 254 περίπτερα.

Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του θεσμού μέσα από την έκθεση «Τριάντα χρόνια Γιορτή Βιβλίου», θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις του αφιερώματος «Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου», θα κερδίσουν βιβλία και ταξίδια με το ειδικό κουπόνι της Γιορτής, θα συναντήσουν πάνω από είκοσι συγγραφείς που θα βρίσκονται εκεί για να υπογράψουν τα βιβλία τους και θα απολαύσουν τρία θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Στα εγκαίνια ο ΣΕΒΑ θα τιμήσει δύο από του διοργανωτές της 1ης Γιορτής του 1978, τους Δημήτρη Παπαδήμα και Γιώργο Δαρδανό.

Το αφιέρωμα για τα ΜΜΕ και το βιβλίο περιλαμβάνει τις ενότητες: «Η Συμβολή του Τύπου στο Χώρο του Βιβλίου», «Κριτική, κριτικοί και Βιβλίο», «Το Βιβλίο στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση», «Το Βιβλίο στον ξένο Τύπο», «O ρόλος του Internet στο χώρο του Βιβλίου - Η περίπτωση των blogs: μια διαφορετική συνάντηση», «Ηλεκτρονικά Περιοδικά: οπτικές και προοπτικές».

Στις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα παιδιά περιλαμβάνονται οι παραστάσεις «Κόκκινη κλωστή δεμένη στα σκαλάκια περιμένει» (αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών 4/5 7 μ.μ., 6/5 11.30 π.μ., 12/5 7 μ.μ., 13/5 11.30 π.μ.), «Μια ΣυνΝΕΦΟπεριπέτεια από τους ΗχόΜΥΘΟΥΣ» (13/5, 1 μ.μ.), «Ο Μικρός Πρίγκιπας στο δρόμο των Βιβλίων» (11/5, 7 μ.μ.).

Ωρες λειτουργίας, καθημερινά: 6 μ.μ. - 10.30 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο: 6 μ.μ. - 11 μ.μ., Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 10.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ