Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

Αυξημένα καθήκοντα θέτει η νέα πρωτιά στις πρόσφατες εκλογές

Με σημαντική ενίσχυση των δυνάμεών της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων» (ΔΑΣΕ) αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά πρώτη δύναμη στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Η δράση των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μέσα στους χώρους δουλιάς, η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, η προσπάθεια οργάνωσης των αγώνων τους για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, έφεραν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν γερό χαστούκι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και παρά τις προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ να υπονομεύσει τις αρχαιρεσίες με διάφορους τρόπους (κατέθεσε μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει τη μαζικοποίηση του σωματείου), οι εργαζόμενοι έδωσαν καθοριστική απάντηση, εμπιστευόμενοι το τιμόνι της διοίκησης του σωματείου τους στις ταξικές δυνάμεις.

Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 894 (είχαν ψηφίσει 725 το 2005), 169 περισσότεροι από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Από τα 858 έγκυρα, η ΔΑΣΕ έλαβε 700 ψήφους (από 533), καταλαμβάνοντας 12 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου. Στις εκλογές των αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΔΑΣΕ πήρε 547 ψήφους (από 411) και εξέλεξε 7 αντιπροσώπους (από 6), ενώ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (από 4). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 158 ψήφους και κατέλαβε 3 στο ΔΣ, ενώ έχασε έναν αντιπρόσωπο στην ΟΙΥΕ (εξέλεξε 1 είχε 2). Τέλος, στο ΕΚΑ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους, όσους είχε.

Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη δουλιά για την οργάνωση του κλάδου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αγώνων. Πρώτος σταθμός μετά τις αρχαιρεσίες αποτελεί η μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία την 1η Μάη και την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ