Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ
Μακριά από τα αιτήματα των φοιτητών

Η τηλεοπτική υπερπροβολή του ΣΥΝ και η καπηλεία των κινητοποιήσεων δεν είναι ικανή να κρύψει ότι όχι μόνο δεν είχε συμβολή, αλλά βρίσκεται μακριά από αυτά που ένωσαν τους φοιτητές στον αγώνα και τις πραγματικές διεκδικήσεις τους.

Την ώρα που οι φοιτητές ήταν αντίθετοι συνολικά και εξαρχής με το νόμο έκτρωμα, ο ΣΥΝ κατέθετε τροπολογίες στη Βουλή για να τον κάνει πιο ...ελκυστικό και να «λιμάρει» τις αιχμές του!

Την ώρα που οι φοιτητές συνέχιζαν τον αγώνα τους, παρά τους ελιγμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσα στα πανεπιστήμια το ΔΙΚΤΥΟ έκανε προσπάθεια να περιορίσει τη δυναμική του αγώνα και καλλιεργούσε αυταπάτες, «ανακαλύπτοντας» τη «νίκη» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ... Λες και οι φοιτητές παλεύανε τόσους μήνες για να αλλάξουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ! Την ώρα που οι φοιτητές αποφάσιζαν και πάλευαν για ενιαίες προπτυχιακές σπουδές, το ΔΙΚΤΥΟ και ο ΣΥΝ πρόβαλλε θέσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στην πολιτική της Μπολόνια: Ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών (δηλαδή σκόρπιες γνώσεις χωρίς «αρχή, μέση και τέλος»), καθιέρωση προπαρασκευαστικού έτους (δηλαδή να μεταφερθούν οι φραγμοί και το «ξεσκαρτάρισμα» μέσα στο πτυχίο και κατακερματισμός του περιεχομένου των σπουδών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ