Κυριακή 29 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Θυσιάστηκε» ο Σάββας Τσιτουρίδης

Ο Κ.Καραμανλής αποφάσισε την αποπομπή του για να σώσει την πολιτική του τζόγου στα Ταμεία και να διευκολύνει τις ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Την αποπομπή του Σάββα Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση, αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες ο Κ.Καραμανλής, με διπλό στόχο: Πρώτο, να διασώσει την πολιτική του τζόγου για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και δεύτερο να διευκολύνει τις δρομολογημένες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Η αποπομπή του υπουργού Απασχόλησης αποδόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην εμπλοκή του ονόματος του στενού συνεργάτη του και Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Ευγένιου Παπαδόπουλου σε εισαγγελικό έλεγχο για παλαιότερη επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος που είχε αναλάβει την εποπτεία των ασφαλιστικών Ταμείων τον τελευταίο χρόνο, βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας, καθώς, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο εισαγγελέας Ι.Σιδέρης, έχει διατάξει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Ε.Παπαδόπουλου, γιατί φαίνεται να εκπροσωπούσε εξωχώριες «off Shore» εταιρίες που είχαν εμπλακεί στη χρηματιστηριακή «φούσκα» του 1999. Ωστόσο ο πρωθυπουργός φρόντισε να αποσυνδέσει την παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη από την υπόθεση των ομολόγων για την οποία παλαιότερα είχε αφήσει να διαφανεί, ότι για την κυβέρνηση το θέμα έχει κλείσει, εκτός από την έρευνα που γίνεται για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ. Ο Κ. Καραμανλής στη δήλωση που έκανε χθες το μεσημέρι είπε ότι για την αγορά του συγκεκριμένου ομολόγου δε φαίνεται να έγινε σεβαστή η αρχή της προσεκτικής επιλογής συνεργατών... Επέμενε όμως ότι οι διοικήσεις των Ταμείων φέρουν το βάρος των αποφάσεών τους, μετακυλίοντας τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες στις πλάτες των διορισμένων διοικήσεων των Ταμείων. Γι' αυτό παρουσίασε ως λύση για το πρόβλημα την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για διορισμό των διοικήσεων των Ταμείων μετά από έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο Κ.Καραμανλής εμφάνισε ως θέμα ηθικής τάξης την απομάκρυνση του Σ.Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και μένουμε σταθεροί στις αξίες μας». Νωρίτερα ο Ε.Παπαδόπουλος είχε δημοσιοποιήσει δήλωση με την οποία διέψευδε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

  • Οπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου τη θέση του Σ.Τσιτουρίδη αναλαμβάνει ο μέχρι χθες κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β.Μαγγίνας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην καταλήστευση των Ταμείων (2010-11-25 00:00:00.0)
«Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν»! (2007-05-02 00:00:00.0)
Μάχη για να «σωθεί» η πολιτική του τζόγου (2007-04-25 00:00:00.0)
ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... (2007-04-19 00:00:00.0)
Εμμένει στην πολιτική καταλήστευσης των Ταμείων (2007-04-17 00:00:00.0)
«Αδιαπραγμάτευτος» ο τζόγος στα Ταμεία (2007-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ