Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μάχη για να «σωθεί» η πολιτική του τζόγου

Καταφεύγει σε αποπροσανατολιστικά επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από τον αποκεφαλισμό ή μη του Σ. Τσιτουρίδη, προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική της παράδοσης των αποθεματικών των Ταμείων σε τράπεζες και χρηματιστές

Σε αποπροσανατολιστικά παιχνίδια καταφεύγει η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των ομολόγων, προκειμένου να διασωθεί και να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συμμετέχει στην κατασκευή της εικόνας περί «απομόνωσης» του Σάββα Τσιτουρίδη εξωθώντας τον σε «αυτόβουλη παραίτηση», με προφανή στόχο να πάψει η απομόνωση της ίδιας της κυβέρνησης και της πολιτικής της για τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκιμάζει, αν και διόλου πειστικά, τα δημοσιεύματα περί απομόνωσης του υπουργού Απασχόλησης, αλλά την ίδια στιγμή βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ πρωτοστατούν στις πιέσεις για παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη, το μέλλον του οποίου πάντως παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο. Προς το παρόν, ο Κ. Καραμανλής φαίνεται να απορρίπτει την ανάληψη «πολιτικών πρωτοβουλιών» (ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές) και προσπαθεί να καταδείξει με διάφορες επιμέρους και άσφαιρες κινήσεις ότι «όσοι έχουν ποινικές ευθύνες θα τιμωρηθούν»... Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις θα απαντήσει θετικά στην πρόταση της JP Morgan για επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, καθώς και οι «ενδιάμεσοι» έχουν, όπως φαίνεται, συμφωνήσει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της βρετανικής τράπεζας και να επιστρέψουν τις «προμήθειες», προκειμένου να διασώσουν το μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.

Ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε χτες πως η εκτίμηση ότι ο υπουργός Απασχόλησης «δεν έχει την έμπρακτη στήριξη του πρωθυπουργού» είναι «αυθαίρετο συμπέρασμα», ενώ χαρακτήρισε «σενάρια που έχουν φαντασία» τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο σύνολο σχεδόν του Τύπου ότι το Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχει σε μια επιχείρηση απομόνωσης του Σ. Τσιτουρίδη.

Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου που μίλησε για «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», ενώ έμμεσα απέρριψε το «αίτημα» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου «να ξεκαθαρίσει γρήγορα το πολιτικό τοπίο».

Στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης «μπλέχτηκε» (ακούσια;) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπέμποντας «μήνυμα δυσφορίας» προς τον Σ. Τσιτουρίδη με την «ψυχρή συμπεριφορά», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν και οι δυο τους. Ο Θ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του, ώστε να μην επιτρέπονται παρερμηνείες».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι οι χτεσινές δηλώσεις του βουλευτή Π. Καμμένου με τις οποίες κάλεσε τον Σ. Τσιτουρίδη και τα πολιτικά στελέχη του υπουργείου να παραιτηθούν, διευκολύνοντας την κυβέρνηση. «Ας αναλάβουν την ευθύνη και κάποιοι υπουργοί και κάποιοι έχοντες τις καρέκλες, να διευκολύνουν οι ίδιοι τον πρωθυπουργό. Πρέπει να τους διώξει ο πρωθυπουργός, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο θέμα;», δήλωσε (στον «Αλφα» 9,89) και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι προκειμένου να διευκολυνθεί και να προχωρήσει και η ποινική διερεύνηση, αλλά και για να απαγκιστρωθεί μια παράταξη και η κυβέρνηση απ' αυτήν την υπόθεση, κάποιοι ας αφήσουν την υπουργική τους καρέκλα ή την καρέκλα του ΓΓ, δεν ξέρω πού βρίσκονται οι ευθύνες».

Πάντως, σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, ενώ αύριο τη σκυτάλη παίρνει ο Γ. Αλογοσκούφης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ