Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Μέτρα δημαγωγικού - προεκλογικού χαρακτήρα

Ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από τον υπουργό Αμυνας

Επιβεβαίωση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της συναίνεσης του ΠΑΣΟΚ στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο του υπουργείου Αμυνας αποτέλεσε η χτεσινοβραδινή ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Αντικείμενο της ενημέρωσης, που είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ήταν ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου στο υπουργείο για το 2006 και ο προγραμματισμός για το 2007. Η ενημέρωση απ' την πλευρά του υπουργού Αμυνας, Ε. Μεϊμαράκη, επικεντρώθηκε, εκτός από τις γενικόλογες αναφορές στην κυβερνητική πολιτική, σε μέτρα που, όπως τόνισε κατά την παρέμβασή της και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, έχουν δημαγωγικό - προεκλογικό χαρακτήρα. Η βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, όπως για το σκάνδαλο αποφυγής της θητείας, το μηνιαίο «μισθό» των 8,5 ευρώ του στρατιώτη, καθώς και τις αποστολές που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις στο εξωτερικό.

Απαντώντας ο υπουργός Αμυνας είπε ότι η μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τα κόμματα, στη βάση των εισηγήσεων που θα γίνουν, ενώ για τους επαγγελματίες οπλίτες έκανε γνωστό ότι το 10% απ' αυτούς που κατατάχτηκαν έχουν δηλώσει παραίτηση και για την κάλυψη των κενών θέσεων προκηρύχτηκαν οι 2.200 νέες θέσεις. Οσον αφορά στο «μισθό» του στρατιώτη των 8,5 ευρώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησής του υπό το πρόσχημα της ενίσχυσης αυτών που «έχουν ανάγκη». Για το ζήτημα των φυγόστρατων και των αναβολών είπε ότι «ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα της κατάργησης των αναβολών». Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά είπε ότι «δεν πιστεύω σε θεαματικά αποτελέσματα» και ότι ο διάλογος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών αποσκοπεί κυρίως στη δημιουργία καλού κλίματος.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την ίδια ώρα γινόταν γνωστό πως τουρκικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο κοντά στη Μύκονο και πέταξαν πάνω από ελληνικές βραχονησίδες.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος έθεσε με συναινετικό τρόπο ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα και με τις αναφορές που έκανε θέλησε να επιβεβαιώσει τη συνέχεια της πολιτικής που και ο ίδιος υπηρέτησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ