Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο υπουργός ... της χορηγίας

Δε χάνει ευκαιρία ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου βρεθεί και όπου σταθεί να υμνήσει τα αγαθά του εθελοντισμού, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και της φιλανθρωπίας. Μάλιστα, ο υπουργός το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε εκδηλώσεις που κάνουν οι διάφοροι «φιλάνθρωποι». Οπου υπάρχει επιχειρηματίας - φιλάνθρωπος από δίπλα και ο υπουργός.

Ετσι και χτες πρωτοστάτησε στη θεμελίωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά που θα χτιστεί με χορηγία του συλλόγου «Ελπίδα» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. «Το κράτος έχει επιτελέσει το έργο του», είπε ο υπουργός και μίλησε για αρμονική σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκθειάζοντας τον εθελοντισμό, την ΕΚΕ και τις χορηγίες.

Τα δημόσια νοσοκομεία ή τα ιδρύματα Πρόνοιας τα αποφεύγει ο υπουργός. Γιατί και επί υπουργίας του όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι υπέρ του δημόσιου συστήματος, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στο λαό και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, αλλά αντίθετα οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση βαθαίνουν, οι ασθενείς πληρώνουν όλο και περισσότερο από την τσέπη τους και ταλαιπωρούνται για την υγεία τους, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε όλο και χειρότερες συνθήκες.

Αυτός, λοιπόν, δεν είναι υπουργός της Υγείας. Είναι υπουργός της χορηγίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ