Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Πιο γρήγορα οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Πιο γρήγορα και πιο εντατικά ότι θα προχωρήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς δεσμεύτηκε εκ νέου, από το βήμα του συνεδρίου του «Εκόνομιστ», ο Κ. Καραμανλής, επαναλαμβάνοντας ότι κινείται με ορίζοντα τετραετίας.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κινείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας, έχοντας ως γνώμονα την αρχή πως «σε έναν κόσμο που αλλάζει με πρωτόγνωρους ρυθμούς απαιτούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που να ανταποκρίνονται στο διεθνές περιβάλλον και τις τάσεις που αναπτύσσονται».

Γι' αυτό ο πρωθυπουργός δε μένει ευχαριστημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της «νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής», που, όπως ισχυρίστηκε, «επιβεβαιώνουν την ορθότητα των επιλογών μας». «Τίποτε απ' όλα αυτά δεν αρκεί», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη και είναι απόφασή μας να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο εντατικά!». Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. «Προτεραιότητά μας είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, με τη στήριξη της κοινωνίας. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν σε όλους τους τομείς και συνεχίζονται με χρονοδιάγραμμα τετραετίας, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, το υπόβαθρο για τη συνέχισή τους και μετά τις εκλογές», τόνισε.

Υψιστος στόχος της κυβέρνησης είναι μια Ελλάδα που ήδη «απέκτησε και βελτιώνει συνεχώς ένα φιλικό αναπτυξιακό περιβάλλον», «παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για μεγάλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», «εξελίσσεται σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο και σε επιχειρηματικό, ναυτιλιακό και χρηματοπιστωτικό κέντρο, σε σύγχρονο τουριστικό προορισμό».

Η Ελλάδα, κατά τον πρωθυπουργό, «αναβαθμίζει το γεωπολιτικό ρόλο της», αποδεικνύεται «χώρα ασφαλής, φιλόξενη και ελκυστική, για επιχειρήσεις και επισκέπτες».

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό της τριετίας της γαλάζιας διακυβέρνησης επισήμανε ότι «διαμορφώσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα μεταρρυθμιστικό κύκλο με συνέχεια και κλιμάκωση», προειδοποιώντας ότι «σε αυτόν το δρόμο, υποχωρήσεις και εκπτώσεις δε γίνονται». Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του προκειμένου να πείσει για την «ανάγκη» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι «μόνο με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορεί η Ελλάδα να αφομοιώσει τους κραδασμούς της νέας εποχής και να τους μετατρέψει σε νέα πλεονεκτήματα». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ισχυρίστηκε ότι «μόνο με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αυξάνεται το παραγόμενο προϊόν και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος», ερχόμενος σε κραυγαλέα αντίθεση με τη σκληρή πραγματικότητα και τις απάνθρωπες συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ