Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξακολουθεί η «ομηρία» του Ασλάμ

Η «ομηρία» του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ από τις ελληνικές αρχές καταγγέλθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η πακιστανική κοινότητα στα γραφεία του ΔΣΑ. Παράλληλα, ο Τ. Ασλάμ κατήγγειλε πως 220 μέλη της κοινότητας των Πακιστανών έχουν μπει σε μαύρη λίστα από τις αρχές, ώστε να μην ανανεωθούν οι άδειες παραμονής τους στη χώρα μας. Στις 4 Μάη εκδικάζεται και πάλι η υπόθεση της έκδοσης από τον Αρειο Πάγο (ΑΠ).

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι η υπόθεση της έκδοσης του Τ. Ασλάμ στο Πακιστάν, μετά από αίτημα της κυβέρνησης της χώρας αυτής, εκδικάστηκε στις 16 Μάρτη στον Αρειο Πάγο. Προηγουμένως υπήρχε απόφαση Εφετείου που είχε κρίνει αθώο τον Τ. Ασλάμ. Ο ΑΠ είχε αποφασίσει την επ' αόριστον αναβολή της απόφασης, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει συμφωνία έκδοσης Ελλάδας - Πακιστάν. Οπως τόνισε ο δικηγόρος Γ. Γκουντούνας, δεν υπάρχει τέτοια σύμβαση, σύμφωνα και με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία είχε ενημερώσει το Εφετείο. Παρ' όλα αυτά, ο ΑΠ έθεσε νέο ερώτημα στο ΥΠΕΞ, το οποίο απάντησε με φωτοαντίγραφο της προηγούμενης απάντησής του. Ο λόγος της αναβολής ήταν να «μπαίνουν» στη δικογραφία χαλκευμένα στοιχεία σε βάρος του Τ. Ασλάμ.

Στη συνέντευξη καταγγέλθηκε πως η πακιστανική πρεσβεία με ωμές και παράνομες παρεμβάσεις προς τη Δικαιοσύνη προσπαθεί να στήσει επιπλέον κατηγορίες σε βάρος του, χρησιμοποιώντας ψευδείς καταθέσεις διάφορων Πακιστανών που έχουν καταδικαστεί και κρατούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Ο Δ. Σουλιώτης από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» χαρακτήρισε πολιτική την υπόθεση του Τ. Ασλάμ. Είπε πως υπάρχει ένα τόξο δυνάμεων (πρεσβεία του Πακιστάν, ελληνική κυβέρνηση, μυστικές υπηρεσίες) για την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ διώκονται όσοι αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων. Πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις απαγωγές και τις πτήσεις της CIA. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις βαρύνουν την κυβέρνηση με ευθύνες, καθώς και εκείνους που παλιότερα συνέβαλαν στην οικοδόμηση αντιδημοκρατικών μέτρων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Στρ. Κόρακας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει αυξημένη παρακολούθηση στελεχών της (2007-06-15 00:00:00.0)
Να μην εκδοθεί ο Τζ. Ασλάμ (2007-05-12 00:00:00.0)
Καταγγέλλει «συμβόλαια θανάτου» (2007-04-05 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε επ' αόριστον η έκδοση απόφασης (2007-03-17 00:00:00.0)
Να επιστρέψει στην Ελλάδα (2007-02-02 00:00:00.0)
Ελεύθερος ο Τζαβέτ Ασλάμ (2006-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ