Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ
Αναβλήθηκε επ' αόριστον η έκδοση απόφασης

Αν και είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου πριν από μια βδομάδα ότι χτες θα εκδιδόταν η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης ή μη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ, αποφασίστηκε η αναβολή της, επειδή συντρέχουν «κρείσσονες αποδείξεις».

Οι «κρείσσονες αποδείξεις» συνίστανται στη διερεύνηση του ενδεχομένου ύπαρξης συμφωνίας έκδοσης μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν. Τέτοια συμφωνία, όμως, δεν υπάρχει, γεγονός που αναφέρεται στην εφετειακή απόφαση που είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ.

Η χτεσινή αναβολή έκδοσης απόφασης προκάλεσε έκπληξη και από νομικούς κύκλους χαρακτηρίστηκε περίεργη. Βέβαια, προς το παρόν αποτράπηκε η έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στο δικτατορικό καθεστώς του Μουσάραφ, αλλά η επ' αόριστον αναβολή έκδοσης απόφασης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της έκδοσής του, σε περίπτωση που υπογραφεί στο μέλλον τέτοια διακρατική συμφωνία.

Η πρόταση του εισαγγελέα, Φ. Μακρή, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ήταν να μην εκδοθεί λόγω αμφιβολιών, καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν βάσιμες οι μαρτυρίες των δύο Πακιστανών καταδίκων που κατέθεσαν σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ. Ουσιαστικά, όμως, ο εισαγγελέας απέφυγε να τοποθετηθεί αν είναι πολιτική η δίωξη σε βάρος του (τον έχουν κατηγορήσει οι πακιστανικές αρχές για δουλεμπόριο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ