Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
Ηρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ και χημικά

Τα ΜΑΤ, τα χημικά, τη βία και την καταστολή χρησιμοποίησε για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, για να σπάσει και να τρομοκρατήσει αυτή τη φορά τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού των Μεγάρων, χτες το απόγευμα. Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής είχαν εδώ και καιρό προγραμματίσει και ενημερώσει, ότι θα προχωρούσαν, χτες το απόγευμα, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Αθηνών - Κορίνθου αντιδρώντας στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ από τον κάμπο των Μεγάρων. Ενα έργο που θα καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα γης και επιλέχθηκε έναντι της υποθαλάσσιας διέλευσης λόγω... κόστους.

Η κινητοποίηση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί από δεκάδες φορείς της πόλης, ξεκίνησε χθες το απόγευμα, με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο. Στη συνέχεια, κάτοικοι και φορείς με πανό και συνθήματα ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την Εθνική Οδό. Οταν έφτασαν όμως στην αερογέφυρα που οδηγεί στην έξοδο προς Εθνική, βρήκαν το δρόμο κλειστό από δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έσπασαν με δυναμικό τρόπο το μπλόκο για να πιάσει όμως στη συνέχεια «δουλιά» μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα. Με ρίψη χημικών από φυσούνες και γκλοπς προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία για να τα βρουν όμως «δύσκολα» από την αποφασιστικότητα των κατοίκων που δυναμικά έσπασαν κι αυτό το μπλόκο.

Κάτοικοι και φορείς βγήκαν τελικά στην Εθνική Οδό και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα για περίπου 20 λεπτά. Εστειλαν όμως μήνυμα σε ΔΕΠΑ και κυβέρνηση ότι η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και πολύ σύντομα θα κλιμακωθεί ο αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ