Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επίδειξη των γαλαζοπράσινων χαρατσιών των λαϊκών στρωμάτων

Ως πεδίο δόξης λαμπρόν για το κεφάλαιο παρουσίασε και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία

Τα άγρια χαράτσια που πληρώνουν για υπηρεσίες Υγείας στην ώρα της ανάγκης τα λαϊκά νοικοκυριά παρουσίασε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ως αποδεκτικό της υπόκλισης της κυβέρνησης στη δράση του κεφαλαίου στην Υγεία.

Αφού έπλεξε το εγκώμιο της «επιχειρηματικότητας στον 21ο αιώνα» αναφερόμενος στο χώρο της Υγείας είπε: «Προχωράμε μπροστά, με στρατηγική και στόχους, ώστε να εντάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο νέο διεθνές περιβάλλον Υγείας, με όρους ανταγωνιστικούς και σε ό,τι αφορά στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο που μας περιβάλλει αλλά και απέναντι στην ιδιωτική Υγεία της χώρας μας, άξια και αξιόπιστη, η οποία απορροφά το 50% των εθνικών δαπανών Υγείας».

Δηλαδή η κυβέρνηση θα υποτάξει το εναπομείναν δημόσιο σύστημα Υγείας στις ανάγκες του ανταγωνισμού του «διεθνούς περιβάλλοντος Υγείας», που βρίσκεται σε κάθετη αντίθεση με τις εκρηκτικές λαϊκές ανάγκες.

Οπως αποκάλυψε ο «Ρ» (28.3.2007) μετά την αναθεώρηση των Εθνικών Λογαριασμών, οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας ανέρχονται σε 57,2% - και όχι σε 50% που είπε χτες ο υπουργός Υγείας. Μάλιστα το ποσοστό 57,2% για τις ιδιωτικές δαπάνες, επιβεβαίωσε χτες δημοσίως ο καθηγητής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος, απ' το εργαστήριο του οποίου ο ΟΟΣΑ λαμβάνει τα επίσημα στοιχεία της χώρας για την Υγεία. Επίσης το ίδιο ποσοστό έδωσε στις 21.4.2007 και ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Κυριόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι κάθε Ελληνας πληρώνει ετησίως από την τσέπη του 1.100 ευρώ από τα οποία τα 350 ευρώ ξοδεύονται για υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη χτεσινή ομιλία του στο «Εκόνομιστ» παρουσίασε ως πεδίο δόξης λαμπρόν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που θα αποτελέσει το «κύριο πεδίο επενδυτικής δράσης στο χώρο της Υγείας».

Νέες αναδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία προοιωνίζεται η αναφορά του υπουργού για «ευελιξία στην οργάνωση» και «φαντασία στη διανομή και τη διακίνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ