Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πράσινη κυνική ομολογία

«Θα ήταν, όμως, ολέθριο λάθος, το σκάνδαλο της κυβέρνησης, να οδηγήσει στη συναγωγή συμπερασμάτων, ότι τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν πρέπει να επενδύονται, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων»!!

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτυπώθηκε σε επίσημο κείμενο του ΠΑΣΟΚ που μοιράστηκε χτες από το Τμήμα Επικοινωνίας της «Χαριλάου Τρικούπη» για το θέμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, μετά από 45 μέρες... σκληρής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ήρθε να προτείνει και να ομολογήσει ότι όχι μόνο τάσσεται υπέρ της συνέχισης του τζόγου με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά ζητά να αξιοποιηθούν και όλες οι «σύγχρονοι μέθοδοι» (δηλαδή και δομημένα ομόλογα και μετοχές υψηλού ρίσκου και χρηματιστηριακές επενδύσεις παντός τύπου)...

Χτες το ΠΑΣΟΚ απέδειξε περίτρανα ότι οι αντιπολιτευτικές κορόνες του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «γαλάζιων ομολόγων» έγιναν στα πλαίσια της κάλπικης δικομματικής αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης που τερματίζεται εκεί που ξεκινά η κοινή πολιτική τους: Οτι οι εισφορές των εργαζομένων θα συνεχίσουν, είτε με «γαλάζια» είτε με «πράσινη» κυβέρνηση, να παραδίδονται άφθονα και φθηνά στους κεφαλαιούχους και στις χρηματιστηριακές αγορές, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν αρκέστηκε να ταχτεί υπέρ του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων σε κάθε είδους χρηματιστηριακό τζόγο. Επιχείρησε χτες με δικά του στοιχεία να... πείσει ότι μια τέτοια «επιχείρηση» είναι επικερδής! Μάλιστα, δε δίστασε, προκείμενου να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στη λογική ότι τα αποθεματικά των Ταμείων μπορούν να... διασωθούν μόνο μέσα από το χρηματιστηριακό τζόγο, να κινδυνολογήσει ισχυριζόμενο ότι αν δεν «αξιοποιηθούν όλοι οι σύγχρονοι μέθοδοι» τζογαρίσματος τότε: «Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση»!!

Αυτοί λοιπόν που εγκλημάτησαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού, παραδίδοντάς τα στους αετονύχηδες της «Σοφοκλέους», αυτοί που σήμερα συνηγορούν για τη συνέχιση του εγκλήματος, ανερυθρίαστα απειλούν τον ελληνικό λαό ότι αν δε στηρίξει την πολιτική τους θα «κινδυνεύσει» το σύστημα που οι εργαζόμενοι με το αίμα και τον ιδρώτα τους τροφοδότησαν όλα αυτά τα χρόνια. Απέναντι σ' αυτή την κοινή πολιτική του δικομματισμού, που κυνικά ομολογούν, ο λαός πρέπει να απαιτήσει και να διεκδικήσει: «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ