Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνο για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ μαθητών και μαθητριών

ΚΚΕ: Μαθητές και μαθήτριες να αναπτύξουν συλλογική δράση και στο θέμα της οργάνωσης και του περιεχομένου των εκδρομών, χωρίς συμμετοχή επιχειρηματιών και με εγγυημένη την ασφάλειά τους

  • Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών που δεν έχουν εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούνται με χιλιάδες πελάτες οι τουριστικές - ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις, όπου μαθητές και μαθήτριες πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά τους υπηρεσίες.
  • Τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον «μαθητικό τουρισμό» διαμορφώνουν μια νοσηρή κατάσταση μέσα στα ίδια τα σχολεία, με το χρηματισμό και την εξαγορά μαθητών και άλλων, ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη πελατεία και να αποκομίζουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν οι εκδρομές να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπουργείου, χωρίς καμιά συμμετοχή επιχειρηματία. Να είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων των μαθητών και εγγυημένη η ασφάλειά τους. Καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν συλλογική δράση και στο θέμα της οργάνωσης και του περιεχομένου των εκδρομών.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ