Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... ανεξάρτητης αρχής

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. ΤΗ ΛΥΣΗ για τα αποθεματικά των Ταμείων τη ...βρήκε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας. Να φτιαχτεί, λέει, «ανεξάρτητη αρχή», η οποία θα τα εποπτεύει.

Δηλαδή ...«χαιρέτα μας τον πλάτανο». Μέχρι στιγμής ανεξάρτητες αρχές έχουμε για τις τηλεπικοινωνίες, τα Μέσα Ενημέρωσης, τα προσωπικά δεδομένα, το Χρηματιστήριο. Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται σε όλους αυτούς τους τομείς.

Τελικά, από όλες τις πλευρές, μια και μόνη προσπάθεια γίνεται, στο όνομα πάντα της διαφάνειας: Να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το «κύκλωμα» της νόμιμης κλοπής των ομολόγων.

Αυτό που δεν αποτελείται από «μικρά ψάρια», όπως οι κυβερνητικοί εγκάθετοι των Ταμείων, αλλά από τα μεγάλα, που είναι οι εγχώριες και ξένες τράπεζες και οι χρηματιστηριακοί κύκλοι.

ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟ το επιχείρημα που ακούσαμε χτες από τον βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Φούσσα προκειμένου να δικαιολογήσει τα διόδια, που επιβάλλονται στις οδικές αρτηρίες, των οποίων η κατασκευή ανατίθεται σε ιδιώτες. Είναι, λέει, ακριβά πλην όμως τελικά αποβαίνουν υπέρ του καταναλωτή.

Πώς γίνεται αυτό; Γιατί - όπως υποστήριξε - οι νέοι δρόμοι δημιουργούν λιγότερες βλάβες στα αυτοκίνητα και μειώνουν τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερη βενζίνη.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εν ολίγοις, μπορεί να πληρώνουμε ακριβά στην Αττική Οδό, στο Ρίο και στο μέλλον στην Ιόνια Οδό αλλά ισοσκελίζουμε το κόστος από τα βενζινάδικα και τα συνεργεία. Προφανώς ο εν λόγω βουλευτής έχει πολύ καιρό να επισκεφθεί οποιονδήποτε από τους δύο αυτούς χώρους.

Επίσης, δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί να μην έχουμε δωρεάν όλους τους δρόμους, αφού έτσι κι αλλιώς από τη δική μας φορολογία κατασκευάζονται.

Θα συνιστούσαμε, πάντως, στον εν λόγω βουλευτή να τα λέει αυτά μόνο στο βήμα της Βουλής. Ας μην τα πει ποτέ σε τίποτε διόδια με δυστυχείς οδηγούς που θέλουν μια περιουσία για να πάνε στη δουλιά ή στο χωριό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ