Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Κάλεσμα αγώνα στους εργάτες του Δήμου της Αθήνας

Περιοδεία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στα Φυτώρια του δήμου

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», κατά τη χτεσινή περιοδεία του στα Φυτώρια του Δήμου της Αθήνας, στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κηποτεχνίας και Πρασίνου. «Η πολιτική που σήμερα ακολουθείται, δεν έπεσε απ' τον ουρανό. Χρειάζεται να αγωνιστούμε, να παλέψουμε, να συγκρουστούμε», σημείωσε. Παράλληλα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ καλούσε τους εργάτες σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς, στο πλευρό των ταξικών σωματείων και συνδικάτων.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους του δήμου κάλυψε ευρύ φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας. Από τα ομόλογα και τις... ανομολόγητες - από τις κυβερνήσεις - ευθύνες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη ληστεία των αποθεματικών, μέχρι τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας. «Η ληστεία με τα αποθεματικά δεν είναι καινούρια υπόθεση», τόνισε ο ομιλητής, υπενθυμίζοντας πως από το 1950 τα αποθεματικά των ταμείων δίνονται πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον τρόπο, για την ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου, άλλωστε, ζουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. «Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στο δήμο εργάζονται με ασφάλιση στο ΤΕΒΕ, λες και είναι εργολάβοι», είπε ο Σπ. Χαλβατζής. «Γίνεται, σήμερα, μια συστηματική προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα», πρόσθεσε. «Πρόκειται - συνέχισε - για κεντρική γραμμή της ΕΕ, να μεγαλώσει ο αριθμός των συμβασιούχων». Γραμμή, την οποία έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ αποδέχεται και ο ΣΥΝ, που ουκ ολίγες φορές έχει υπερψηφίσει τέτοιες συμβάσεις στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας, ο Σπ. Χαλβατζής εστίασε στην επιδίωξη της άρχουσας τάξης στη διαμόρφωση «πειθήνιων εργατών». Χαρακτηριστικά, ανέφερε το παράδειγμα των σχολικών «εκδρομών» στα διάφορα πολυκαταστήματα και επιχειρήσεις, με στόχο να μπολιάσουν τα παιδιά, από την πιο τρυφερή τους ηλικία, με έννοιες όπως «κέρδος», «επιχειρείν», «ανταγωνιστικότητα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ