Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ
Προτάσεις νομιμοποίησης της κλοπής

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις προτάσεις του Ν. Γκαργκάνα για τα ασφαλιστικά ταμεία:

«Οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να εναρμονιστούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να λειτουργούν με τους κανόνες που ορίζει ο ΟΟΣΑ, αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη του σημερινού νομικού πλαισίου που έχει παραδώσει τα χρήματα των εργαζομένων στη διαρκή λεηλασία από τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο. Σημαίνουν διαχείριση - κλοπή των αποθεματικών άμεσα από τους τραπεζίτες και τους χρηματιστές.

Αποτελεί εμπαιγμό οποιοσδήποτε ισχυρισμός για "ασφαλή" και "διαφανή" διαχείριση των αποθεματικών, όσο αυτά θα τζογάρονται.

Είναι φανερό, τόσο από τις σημερινές προτάσεις του Ν. Γκαργκάνα, όσο και από τις χτεσινές του προέδρου του ΣΕΒ, ότι τα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου (τραπεζίτες, χρηματιστές και βιομήχανοι) θεωρούν ως φυσιολογική και δεδομένη τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων. Σ' αυτό που διαφωνούν είναι το ποιοι θα εκμεταλλευτούν τα περισσότερα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη δική τους ταξική και πολιτική απάντηση, οργανώνοντας την πάλη τους για την ανατροπή των νόμων και της πολιτικής που υπηρετεί την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ