Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ - ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ
Στο επίκεντρο οι αντιασφαλιστικές ανατροπές

Ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προοπτική προώθησης μέτρων σε βάρος των εργαζομένων

Οι σχεδιαζόμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, στο φόντο της εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς της «δημοσιονομικής επιτήρησης», συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα. Από το υπουργείο δόθηκε στη δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση, ότι η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων του υπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν θέματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας...

Στην επικείμενη λήψη μέτρων ...διευθέτησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, στο σχέδιο, δηλαδή, προώθησης νέων αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων σε βάρος των εργαζομένων, αναφέρθηκε με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες προχτές ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος της Κοινότητας Χοακίν Αλμούνια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επίτροπος σημείωσε με έμφαση την ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων, παράλληλα με την ανακοίνωση, που έκανε ο ίδιος, για τη διαδικασία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς της δημοσιονομικής επιτήρησης, στο οποίο είχε τεθεί από το Φλεβάρη του 2005.

Αν και οι διαδικασίες ανατροπής του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας έχουν ήδη δρομολογηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση του σκανδάλου με τα υπερτιμολογημένα ομόλογα του Δημοσίου, που κατέληξαν στα ασφαλιστικά ταμεία, δημιουργεί, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εύλογες ανησυχίες, για τον τρόπο που θα πρέπει να χειριστούν το όλο εγχείρημα, υπό το φως των νέων εξελίξεων. Γιατί μια κυβέρνηση που είναι έκθετη στην κοινή γνώμη και για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε αναπαράγοντας το σκάνδαλο της καταλήστευσης των Ταμείων και για τις εμφανείς προσπάθειες συγκάλυψης, θα αντιμετωπίσει προφανώς πρόσθετες δυσκολίες να «πείσει» τους εργαζόμενους, για την ...αναγκαιότητα των αντιλαϊκών ανατροπών. Από την άλλη, βέβαια, πλευρά η εμμονή και της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική του τζόγου με τα αποθεματικά των Ταμείων, δείχνει και την αποφασιστικότητα που υπάρχει στα επιτελεία και των δύο κομμάτων να προωθήσουν σχέδια κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων, που θα στηρίζονται και στην κεφαλαιοποίηση των πόρων των Ταμείων, στόχος ο οποίος, υποτίθεται, επιτυγχάνεται και μέσα από «επενδυτικά παιχνίδια» στις χρηματαγορές και στις τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ