Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Σε απόγνωση οι δεντροκαλλιεργητές

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των δεντροκαλλιεργητών στην περιοχή του Δήμου Αρτέμιδος Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Για μια ακόμη φορά, οι δεντροκαλλιεργητές του Πηλίου βρίσκονται σε απόγνωση για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για την επιβίωση των οικογενειών τους και προς τρίτους. Και αυτό γιατί, λόγω της μεγάλης μεταβολής της θερμοκρασίας από τις αρχές της άνοιξης δημιουργήθηκαν προβλήματα στην καρπόδεση σε κερασιές, βερικοκιές, ροδακινιές κ.ά. Υπολογίζεται ότι η φετινή παραγωγή φρούτων θα είναι μειωμένη κατά 70% στο κεντρικό Πήλιο. Οι παραγωγοί του κεντρικού Πηλίου που ήλπιζαν φέτος να αναπληρώσουν μέρος της περσινής ζημιάς τους από τη χαλαζόπτωση, βλέπουν και πάλι, λόγω των προβλημάτων στην καρπόδεση, ο καρπός των δέντρων να παραμένει ατροφικός, να ξεραίνεται και να πέφτει και οι ίδιοι να υφίστανται τεράστια οικονομική καταστροφή. Για τα παραπάνω προβλήματα είναι ανάγκη να σταλεί άμεσα συνεργείο εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία εκτίμησης της απώλειας της παραγωγής από τους γεωπόνους του Οργανισμού».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει «ώστε να σταλούν άμεσα εκτιμητές του ΕΛΓΑ στο κεντρικό Πήλιο, στην περιοχή του Δήμου Αρτέμιδος, για να εκτιμήσουν το ποσοστό της ζημιάς και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ