Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κάλεσμα για ισχυροποίηση της ΠΚΣ και των συλλόγων

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στα Γιάννενα, μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης

Η δυνατότητα στις φοιτητικές εκλογές να δοθεί ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, βελτιώνοντας τους συσχετισμούς δύναμης, ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΠΚΣ και δυναμώνοντας τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, αναδείχτηκε στη χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

Απέναντι στις «προσδοκίες» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων τους στα πανεπιστήμια, που καραδοκούν να μετατρέψουν την ψήφο των φοιτητών την επόμενη μέρα των εκλογών σε επιβεβαίωση και σε αποδοχή της κοινής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους, ο Γραμματέας της ΚΝΕ κάλεσε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να τους τρομάξουν. «Να καταδικάσουν - είπε - και μέσω των φοιτητικών εκλογών που αποτελούν συνέχεια των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τα μέτρα, το νόμο - πλαίσιο και αυτήν την πολιτική και να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την επόμενη μέρα τον αγώνα τους με όλους τους τρόπους».

Σε αυτήν την κατεύθυνση αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Πανσπουδαστικής ΚΣ, η οποία είχε αποφασιστική συμβολή στους στόχους, στα αιτήματα, στην αποκάλυψη των ενόχων γι' αυτήν την πολιτική, μεταφέροντας το μήνυμα μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί όχι γιατί το θέλουμε εμείς αλλά γιατί είναι ανάγκη», σημείωσε ο ομιλητής, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση γι' αυτό είναι και το δυνάμωμα των φοιτητικών συλλόγων. «Κανένα παιδί που προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, που βιώνει την αγωνία και το μόχθο των γονιών του για να το σπουδάσουν, να μη στηρίξει τις παρατάξεις του κεφαλαίου μέσα στο πανεπιστήμιο, τις παρατάξεις ντίλερ των επιχειρήσεων», κάλεσε.

Και υπογράμμισε ότι πρέπει: «Να δοθεί αποφασιστικό μήνυμα και στις εκλογές. Για παραπέρα συμμετοχή και ενίσχυση του αγώνα την επόμενη μέρα, με όλες τις μορφές, που θα συνδέεται με το ταξικό εργατικό κίνημα για πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών, πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ