Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Προτάσεις - πρόκληση από τους εφοπλιστές

Ο εκφυλισμός, οι συναλλαγές και η υπονόμευση συνολικά της κατάκτησης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την πορεία των διαπραγματεύσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τις εφοπλιστικές Ενώσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων για το 2007. Χτες στη διάρκεια διαπραγματευτικής συνάντησης με τη διοίκηση της ΠΝΟ, η Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας απαίτησε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων διετή με ποσοστό αύξησης ...3%!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, παρατείνει την ετήσια ακινησία των ακτοπλοϊκών πλοίων για τη συντήρησή τους και από δύο μήνες που ήταν με τη σχετική διάταξη το χρονικό διάστημα γίνεται απεριόριστο. Αυτό στην πράξη σημαίνει κατάργηση της δεκάμηνης απασχόλησης των ναυτεργατών στα ακτοπλοϊκά πλοία, αλλά και νησιά παραδομένα στο έλεος.

Νερό στο μύλο των εφοπλιστών ρίχνει και το ΠΑΣΟΚ, συνολικά με την αντιναυτεργατική του πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται και με το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Απασχόλησης Ναυτεργατικού Δυναμικού - συζητήθηκε χτες στη Βουλή - μέσω του οποίου προτείνεται και η επέκταση των εισφοροαπαλλαγών σε περισσότερες κατηγορίες πλοίων, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της ανεργίας.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία της ΠΝΟ έχει επιδοθεί σε ένα παζάρι με τους εφοπλιστές, βγάζοντας στο σφυρί τα συμφέροντα των ναυτεργατών, ενώ - όπως έχει αποδειχθεί - έκανε και συμφωνίες με τους εφοπλιστές των κρουαζιερόπλοιων για την παραπέρα δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων. Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» έχουν καταγγείλει αυτές τις διαδικασίες, την τακτική της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και με έγγραφό τους απαιτούν την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την οργάνωση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ