Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Πώς γίνονται οι εκλογές

Οι κάλπες στις περισσότερες σχολές ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα (καταλόγους) των Τμημάτων με την επίδειξη απαραίτητα της αστυνομικής ταυτότητας (ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης). Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, δε γίνονται δεκτές οι «βεβαιώσεις» που έδιναν οι γραμματείες των Τμημάτων για να πιστοποιούν την ταυτότητα ενός φοιτητή ή σπουδαστή που δεν έφερε επίσημο έγγραφο.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις εκλογές σε στρατιωτικούς (μόνιμους αξιωματικούς) και σε μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και τα λευκά ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν στα έγκυρα.

Το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων ανά την Ελλάδας είναι 201, πέρσι είχαν γίνει εκλογές με βάση τον κανονισμό της ΕΦΕΕ σε 191 συλλόγους πανεπιστημίων (στους υπόλοιπους 10 έγιναν με ενιαία ψηφοδέλτια, είτε δεν έγιναν καθόλου) και φέτος αναμένεται να γίνουν εκλογές σε ανάλογο αριθμό. Αντίστοιχα στα ΤΕΙ, οι σύλλογοι είναι συνολικά 76 και πέρσι είχαν γίνει εκλογές στους 67 από αυτούς (οι υπόλοιποι ήταν σύλλογοι υπό συγκρότηση σε νέα Τμήματα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ