Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενταση στην Πανεπιστημιούπολη

Στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Μάη «Φεστιβάλ κάνναβης» ή αλλιώς διήμερο ναρκοκουλτούρας, με στόχο οι διοργανωτές του Φεστιβάλ να διαφημίσουν τη χρήση ουσιών και τις ουσίες γενικότερα.

Το γεγονός ότι οι διοργανωτές μπήκαν χωρίς άδεια στο χώρο, πυροδότησε την αντίδραση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με σχετική ανακοίνωση καταδικάζει «κάθε βίαιη και παράνομη ενέργεια είτε στρέφεται εναντίον του - όπως η παραβίαση της εισόδου της Πανεπιστημιούπολης και η άνευ αδείας χρήση χώρων του, είτε στρέφεται εναντίον πολιτών και μάλιστα από άτομα που εν τέλει ουδεμία σχέση έχουν με την ακαδημαϊκή κοινότητα». Οπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ουδέποτε παρείχε άδεια διοργάνωσης εκδήλωσης εντός των χώρων στους «Οικολόγους Πράσινους», καθώς και στους «Ηλιόσπορους», αν και είχαν ζητήσει άδεια για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του που έγινε το περασμένο Σάββατο, ζήτησε ομόφωνα εγγράφως από τους διοργανωτές να αποχωρήσουν αμέσως. Τελικά, οι διοργανωτές αποχώρησαν την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ