Τρίτη 8 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διώξεις για τα επεισόδια

Φωτιά σε περιπολικό όχημα της Αμεσης Δράσης έβαλαν άγνωστοι χτες το μεσημέρι, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή των πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Με το περιπολικό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ένας κρατούμενος για ιατροδικαστική εξέταση. Χτες το μεσημέρι, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Α. Δημοσχάκης, ζήτησε να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα οι υπεύθυνοι αστυνομικοί που διέταξαν να γίνει η μεταγωγή με το συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και οι ένστολοι που την έκαναν «για τη μη λήψη των προβλεπόμενων αστυνομικών μέτρων αυτοπροστασίας».

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών άσκησε χτες ο εισαγγελέας στους τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου έξω από την Πανεπιστημιούπολη στη Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι έκαψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζα. Και οι πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, για παρεμπόδιση συγκοινωνιών και διατάραξη κοινωνικής ειρήνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών, η σύλληψή του έγινε σε σημείο άσχετο με τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στο πλευρό του τάσσονται φοιτητικοί σύλλογοι και με ψηφίσματά τους καταγγέλλουν, ότι «οι συλλήψεις στο σωρό που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, η αθώωση των συναδέλφων μας, και το συγκεκριμένο γεγονός ομολογούν πως βρισκόμαστε σε ένα σχέδιο συκοφάντησης και τρομοκράτησης του φοιτητικού και γενικότερου λαϊκού κινήματος». Και ξεκαθαρίζουν πως «το φοιτητικό κίνημα ανοιχτά έχει καταγγείλει και ξανακαταγγέλλει γεγονότα όπως τα καψίματα αυτοκινήτων που έγιναν στο πανεπιστήμιο. Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές καμία σχέση δεν έχουν με τέτοιες ενέργειες που αποτελούν βούτυρο στα σχέδια της καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ