Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Ευαισθησία» ανάλογα με το βαλάντιο

«Φιλανθρωπία» ανάλογα με το βαλάντιο των τροφίμων προσφέρει η «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» που διευθύνει το Γηροκομείο στους Αμπελόκηπους.

Οσοι απ' τους 350 ηλικιωμένους τρόφιμους μπορούν να καταβάλλουν πάνω από 800 ευρώ το μήνα, μπορούν να διαβιούν σε ανακαινισμένα διαμερίσματα με ατομικό μπάνιο, ενώ όσοι είναι άποροι ή μπορούν να καταβάλλουν μέχρι 220 ευρώ το μήνα, ζουν σε υποδεέστερα διαμερίσματα και διαθέτουν μια τουαλέτα ανά άτομο, που είναι ηλικιωμένοι μέχρι και 85 χρονών. Εκατό απ' τους τρόφιμους είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν - «ούτε να πιουν νερό» όπως έλεγε εργαζόμενος.

Οι προκλητικές αυτές διαφορές, αλλά και οι διαγκωνισμοί ανάμεσα σε ομάδες της φιλανθρωπικής εταιρείας φάνηκαν για μια ακόμα φορά χτες κατά τη (για τα μάτια του κόσμου...) επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του νομάρχη Αθήνας Γιάννη Σγουρού. Ο Γ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για ανισότητες που τις χωρίζει ένας τοίχος και πρέπει να αμβλυνθούν, ενώ απέδωσε - όπως και ο Γ. Σγουρός - την άσχημη κατάσταση στο Γηροκομείο, στην κακοδιοίκηση και στην κακή κατανομή του προσωπικού. Επίσης ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, Προκόπης Μπούμπας, μίλησε για κάποιους απ' την παλιά διοίκηση που έχουν μπλοκάρει την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και έτσι το Γηροκομείο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Οταν ο «Ρ» έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση σκέπτεται να δημοσιοποιήσει το Γηροκομείο, όπως και άλλα παρόμοια ιδρύματα, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είπε ότι είναι στην άμεση ατζέντα του διαλόγου καθώς υπάρχει η πρόθεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Μ' άλλα λόγια, δηλαδή, ένα μείζον θέμα που αφορά την τρίτη ηλικία παραπέμπεται στις καλένδες του «διαλόγου», ενώ θα συνεχιστεί και μέσα από διαγκωνισμούς η επιχειρηματική δραστηριότητα των πάσης φύσεως φιλανθρώπων με θύματα τους τρόφιμους αλλά και τους εργαζόμενους που εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης και με μισθούς από 800-1.200 ευρώ καθαρά. Βέβαια για την κατάσταση αυτή έχουν μερίδιο ευθύνης και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αντί να αντιπαλέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται απ' την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Γηροκομείου, συστοιχίζονται - όπως φάνηκε και απ' τις χτεσινές δημόσιες αντιπαραθέσεις τους - με τις διάφορες ομάδες στα πλαίσια της Εταιρείας που διοικεί το Γηροκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ