Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΜΑΗ
Κορυφώνεται η προετοιμασία

Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Τα κεντρικά συνθήματα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 15 του Μάη
Τα κεντρικά συνθήματα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 15 του Μάη
Αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 15 του Μάη να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός μαζικού αγώνα ενάντια συνολικά στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο την πολύμορφη ληστεία σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων των εργαζομένων, που θεσμοθέτησαν και διεύρυναν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους τόπους δουλιάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται εξορμήσεις στους παρακάτω τόπους δουλιάς: Γενικό Λογιστήριο, Χωματερή Ανω Λιοσίων, «Ευρωκαμπτική», «Θερμοσόλ», «Ξυλινάκης», «Βιαμέτ», «Ελφον», «Καρέντα», «Σέατ», «Χερτζ», «Οπελ», «Μπουζάνος», «Αλοέτ», «Αβραμίτογλου», τσαγκαράδικα Καλλιθέας, ΚΥΠΕΟ, ΕΣΔΚΝΑ, «Σβάμπε», «Ζωγόπουλος», «Βικτώρια», «Εδραση», «Ελκο» και «Ελίτ».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 15 του Μάη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ, για «να αγωνιστούμε ενάντια στο σύνολο της αντιασφαλιστικής πολιτικής». Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ άλλων την άρνηση της κυβέρνησης και της διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ να καταβάλλουν στους συνταξιούχους και όσους συνταξιοδοτούνται όσα δικαιούνται από την άρση του πλαφόν του εφάπαξ.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Και στον Πειραιά οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Χτες έγιναν Γενικές Συνελεύσεις όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στα εργοστάσια ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΓΑΓΚΕΟ και ΜΙΝΕΡΒΑ, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στα εργοστάσια ιματισμού και στην καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.

Χτες το πρωί έγινε Γενική Συνέλευση και στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, όπου οι μηχανικοί αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά και το κλείσιμο της σχολής. Επίσης, έκαναν μαζική παρέμβαση στην ΠΝΟ, απαιτώντας να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει την κήρυξη απεργίας για τις 15 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ