Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λείπει το μεγάλο ματς

Χωρίς τη μεγάλη κόντρα συνεχίζεται σήμερα το Κύπελλο Ελλάδας με την 5η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες τις Α΄ Εθνικής δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων έχει ως εξής: Τρίκαλα-Ολυμπιακός, Παναιγιάλειος-Μαρκό, Καλλιθέα-Λαμία, Καβάλα-Ατρόμητος Αθ., Παναχαϊκή-Αμπελόκηποι (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ναυπακτιακός-ΠΑΟΚ, Εθνικός Αστ.-Πατραϊκός, Αιγάλεω-Αναγ. Καρδίτσας και Πανιώνιος-Κιλκισιακός.

Χωρίς εκπλήξεις «κύλησαν» τα παιχνίδια που πλαισίωναν την τέταρτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς οι ομάδες της Α΄ Εθνικής επικράτησαν των αντιπάλων τους, ενώ η Προοδευτική πέρασε νικηφόρα το τεστ με τη Νάουσα ενόψει των αναμετρήσεων που θα έχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κρατούσε το ρόπαλο του Ηρακλή στο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό, που βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς με 3-1. Τα δύο γκολ του Κύπριου (32΄, 51΄) ήταν και αυτά που έδωσαν άλλον αέρα στο παιχνίδι, αφού μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν μπορούσαν να ξαναβρούν τα δίχτυα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Τη λύτρωση για τον «Γηραιό» έφερε ο Μιλόγεβιτς όταν στο 69΄ έγραψε το τελικό 3-1 με σουτ -κεραυνό από μεγάλη απόσταση. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Νταούτι στο 30΄.

  • Τέσσερις στις τέσσερις νίκες μετράει η Προοδευτική και συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα του Κυπέλλου με πολλές προοπτικές. Αυτή τη φορά θύμα της ήταν η Νάουσα, που έκανε τις ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να τις τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα λοιπόν σε αυτό το σκηνικό ο Παπαϊωάννου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ναουσαίοι ζήτησαν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
  • Μίλησε η πείρα της Καλαμάτας στο παιχνίδι με τον Ακράτητο, που βρήκε τους Μεσσήνιους νικητές με 2-1. Αν και το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Αθηναίους, στην επανάληψη και με την είσοδο του Μπεντίλ η «μαύρη θύελλα» βρήκε δυνάμεις και με γκολ των Μποάτενγκ (52΄) και Σοάρες (70΄) πήρε τη νίκη και διατηρεί τις ελπίδες για τη συνέχεια. Οι παίκτες του Στάθη Σταθόπουλου προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με γκολ του Ντζόκιτς στο 75΄.
  • Οι δοκιμές είχαν την τιμητική τους για τον τεχνικό της ΑΕΚ, Γιάννη Παθιακάκη, στο φιλικό με τον Ατρόμητο Αθηνών. Η Ενωση πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι σε ένα Ατρόμητο που είχε μεν τον Βαϊρουά σε πολύ καλή μέρα αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να δώσει άλλη μορφή σε αυτό το φιλικό. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ ύστερα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Τσάρτα στο 42΄, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Δέλλας (53΄) με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάρτα. Το τελικό 2-1 έγραψε ο Μήτσης στο 63΄. Οι παίκτες της ΑΕΚ πάντως είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν το δείκτη του σκορ αν ευστοχούσε ο Νικολαΐδης σε εκτέλεση πέναλτι και αν η μπάλα δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι του Θωμόπουλου μετά από σουτ του Ζαγοράκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ