Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Παθιακάκης εφ' όλης της ύλης

Με τον αέρα του ισχυρού ηγέτη, που πηγάζει από τη διοικητική στήριξη, ο Γιάννης Παθιακάκης μίλησε χτες για όλους και για όλα, στέλνοντας αρκετά μηνύματα αλλά και ξεκαθαρίζοντας πολλά. Εθεσε άπαντες (χωρίς να εξαιρέσει τον εαυτό του) μπροστά στις ευθύνες τους και προσπάθησε να... φωτίσει κάθε σκιά στη λογική του ρητού «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και φυσικά φέρνουν αποτελέσματα.

«Η ΑΕΚ έχει έξι χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και εφέτος θα ξεκινήσει για να διεκδικήσει τον τίτλο. Το να ζητήσω πίστωση χρόνου, δε λέει τίποτα».

Παραδέχτηκε πως είναι απότομος αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως βρίζει τους παίχτες. Και απέδωσε τη συμπεριφορά του στη νοοτροπία τους: «Είναι επαγγελματίες, αμείβονται καλά. Είμαστε επαγγελματίες, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, και έχουμε υποχρέωση στους φιλάθλους που πληρώνουν να εμφανίζουμε το πρόσωπο που πρέπει. Και με τον Ολυμπιακό Βόλου και με την Κοζάνη και με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν παίζουμε. Πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτό το πράγμα». Παρ' όλα αυτά, εκτιμάει ότι στ' αποδυτήρια δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός «αν κάποιοι παίζουν τόσο υποκριτικό ρόλο. Εδώ είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα, δεν είμαστε σχολή θεάτρου».

Για το θέμα Σαβέφσκι τόνισε: «Ο σεβασμός σ' έναν ποδοσφαιριστή, ποιος είναι; Να τον βάζω να παίζει; Τότε δε θα σέβομαι τους υπόλοιπους που θα μένουν εκτός 11άδας. Από την ημέρα που ήρθα, τον Σαβέβσκι τον σεβάστηκα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πάω κόντρα στα συμφέροντα της ΑΕΚ για να μην στεναχωρηθεί ο Σαβέβσκι και ο κάθε Σαβέβσκι. Η ΑΕΚ προχωράει, κάνει μία ανανέωση στην ομάδα και αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όλοι».

Οσο για την περίπτωση Τζέκου: «Στη δουλιά του τον θεωρώ αυθεντία και τον σέβομαι απόλυτα», αλλά «προσπάθησε να είναι πάνω από εμένα και τους συνεργάτες μου, πράγμα ανεπίτρεπτο. Η κορυφή του παγόβουνου στη σχέση μας ήταν ότι επισκέφθηκε αργά το βράδυ παίκτη που είχε εγχειρηθεί πρόσφατα και του έκανε ένεση χωρίς να με ενημέρωση».

Το επίπεδο της ΑΕΚ «από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι περίπου στο 80% και από πλευράς μονταρίσματος και αγωνιστικού προσώπου είναι περίπου στο 60 με 70%». Οσο για τ' αμυντικά προβλήματα: «Είναι θέμα χρόνου και νομίζω ότι θα προσαρμοστούν. Βλέπω σημάδια βελτίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ