Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλιώτικος «Πλούτος» στο Ηρώδειο

Ο αριστοφανικός «Πλούτος», παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, που περιοδεύει επί ένα χρόνο στο Αιγαίο και σ' όλη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί το Σάββατο (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο. Η παράσταση, που έχει ήδη επαινετικές κριτικές, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αδαμάντιου Λεμού, μετάφραση Γιώργη Κρόκου, μουσική Κώστα Χαριτάτου, χορογραφία Αγγέλας Καζακίδου, σκηνικά-μάσκες Μάνου Ποντικάκη και φωτισμούς Κώστα Τουμπακάκη και Διονυσίας Κοπανά.

Η ιδιαιτερότητα της σκηνοθεσίας του Αδαμάντιου Λεμού είναι: «Η προσεκτική προσέγγιση στον παραδοσιακό χαρακτήρα του αριστοφανικού πνεύματος και το οριακό μέτρο μεταφοράς στα καθ' ημάς, χωρίς τις δήθεν μοντέρνες και έξαλλες "πρωτοποριακές πρωτοτυπίες". Οι αναγκαίες εμβόλιμες προσθήκες βοηθητικών χορικών σε όμοιο με τη μετάφραση δεκαπεντασύλλαβο. Το σκηνικό θεαματικό κορύφωμα της παράστασης με το θρίαμβο της ενθρόνισης του "πλούτου", έτσι που συμβολικά παραπέμπει στη σημερινή παγκόσμια οικονομική δύναμη του χρήματος και αντί της κατάληξής του στο θησαυροφυλάκιο της Ακρόπολης, στο παγκόσμιο κέντρο οικονομικής εξάρτησης, που είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Παίζουν: Αργύρης Θανασούλας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιώργος Πετρινώλης, Ιλια Δούμα, Κατερίνα Καραβία, Χρήστος Αγγέλου, Ευτυχία Κουρτίδου, Φίλιππος Γκιώνης, Εύη Χατζημητάκου, Γιάννης Αλεξάκης, Παναγιώτης Αντωνιάδης, Χρήστος Αγγέλου, Αλέκος Ζαρταλούδης κ.ά. (Εισιτήρια 5.000 και 3.000 δρχ. στο ταμείο του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Ηρωδείου τη μέρα της παράστασης. Τηλέφωνα εξυπηρέτησης: 2520.578, 3250.166, 8640.623).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ