Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε το συνέδριο για τη γενοκτονία των Ποντίων

Με χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων και φορέων, ξεκίνησαν χτες το απόγευμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και η διαχρονική εξέλιξη του ζητήματος» που διοργανώνει ο Σύλλογος Καυκασίων «Ο Προμηθέας». Το συνέδριο πραγματοποιείται στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 13 Μάη.

Μήνυμα - χαιρετισμό απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ και τον Κ. Αβραμόπουλο, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ταμάμα» του Γ. Ανδρεάδη, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Γ. Σιδηρόπουλου από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καυκασίων «Ο Προμηθέας».

Στο συνέδριο συμμετέχουν με εισηγήσεις τους 23 ειδικοί επιστήμονες, ιστορικοί και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και οι: Παρίσης Αγγελίδης, δημοσιογράφος, Κώστας Αυγητίδης, Ιστορικός - Συγγραφέας, Αναστάσης Γκίκας, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών - ιστορικός, Νίκος Παπαγεωργάκης, ιστορικός, Γιώργος Τεμεκενίδης, ιστορικός - φιλόλογος, Γιώργος Χουρμουζιάδης, ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας του ΑΠΘ, βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ