Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Με «ελιγμούς» ξεκίνησε ο Σαρκοζί

ΠΑΡΙΣΙ.-

Επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες είχε, χτες, ο Νικολά Σαρκοζί μη χάνοντας καθόλου χρόνο, ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, την Τετάρτη. Ο Σαρκοζί, εγκαταλείποντας τον προκλητικό λόγο της προεκλογικής εκστρατείας, μοιάζει να προσπαθεί να πετύχει τη μέγιστη «δυνατή συναίνεση» για τις «ριζικές μεταρρυθμίσεις» που έχει παρουσιάσει. Χτες, δε, παραιτήθηκε και από την ηγεσία του κόμματός του, όπως οφείλει με βάση το γαλλικό νόμο.

Χτες, είχε μια πρώτη συνάντηση με τα συνδικάτα. Τους παρουσίασε τις θέσεις του και δήλωσε έτοιμος «για συζήτηση με στόχο πάντα τις μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις).

Επίσης, ο Σαρκοζί φέρεται να βολιδοσκοπεί δημόσια πρόσωπα όπως τον υπουργό «Υγείας και Ανθρωπιστικής Δράσης» επί Φρανσουά Μιτεράν και νυν υποστηρικτή της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, Μπερνάρ Κουσνέρ, ιδρυτή των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» και στη συνέχεια ιδιαίτερα αμφισβητούμενη προσωπικότητα ως προς τη σύνταξή του, σχεδόν ανοιχτά, υπέρ του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας και την τήρηση αποστάσεων από την επίσημη γαλλική πολιτική στην καταδίκη της εισβολής στο Ιράκ. Στόχος των κινήσεων αυτών μοιάζει να είναι η «εδραίωση της εικόνας του» ως «ενοποιητικού στοιχείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ