Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο «σημαδεμένος» κινηματογράφος...

και η αποκαλυπτική «απόδραση»...

Εκτός από το πολύ αιματηρό και πολύ σχιζοφρενικό, και γι' αυτό απαράδεκτο θρίλερ του Ντέιβ Μάγιερς, «Το Οτοστόπ του Τρόμου», της εταιρείας Platinum Dunes, η οποία ...χρεώνεται και με τις ταινίες «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», Νο 1 και No 2, «Τρόμος στο Amityville», οι άλλες τέσσερις ταινίες της βδομάδας, θα μπορούσαν, κάτω από προϋποθέσεις, να ήταν από καλές μέχρι πολύ καλές!

Θα ξεκινήσουμε με την πιο αδύνατη στη φόρμα, όμως, την πιο ενδιαφέρουσα σε περιεχόμενο, ταινία, του Ισραέλ Αντριάν Καετάνο, «Το Χρονικό Μιας Απόδρασης». Αναφέρεται στην αληθινή απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από μυστικό κολαστήριο της τελευταίας χούντας της Αργεντινής.

Από την τριτοκοσμική Αργεντινή «τσουφ» στη γερασμένη Γερμανία. Εξαιρετική φόρμα! Κουραστικό και αδιάφορο θέμα. Η Μαργκερίτε Φον Τρότα, στην ταινία της «Είμαι η Αλλη Γυναίκα», καταπιάνεται με αστικές αρρώστιες, ψυχονευρώσεις, απωθημένα, που βρίσκουν διέξοδο στις ...φαντασιώσεις! Ολα αυτά κεντημένα με καλή κινηματογραφική ψιλοβελονιά!

Η ταινία του βραβευμένου με Οσκαρ, Ιργουιν Γουίνκλερ, «Οι Σημαδεμένοι» θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τον θεατή! Αναφέρεται, με πολύ πονηρό - ύποπτο σωστότερα - τρόπο, στον πόλεμο του Ιράκ και στην επιστροφή στην πατρίδα τεσσάρων «σημαδεμένων» (από το πόλεμο) βετεράνων.

Τέλος, έχουμε τη νοτιοκορεατική αστυνομική ταινία πάθους του Αντριου Λάου, «Daisy». Μια ασιατική ταινία που μεταφέρει το πάθος της και την καλή κινηματογραφική της γραφή στο πολύ όμορφο Αμστερνταμ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ