Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΩΣ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ καταγράφεται το φαινόμενο των εποχικών εργατών οι οποίοι μεταφέρονται στη χώρα μας από γειτονικές χώρες, προκειμένου να απασχοληθούν σε αγροτικές δουλιές με χαμηλά μεροκάματα. Αυτό σημειώθηκε στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης. Σε ό,τι αφορά το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, αναφέρθηκε ότι τα θύματα προέρχονται σε ποσοστό 90% από Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Καζαχστάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Λιθουανία, Ουζμπεκιστάν, Ρουμανία, Αλβανία και Βουλγαρία. Και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για γυναίκες μεταξύ 20 και 30 ετών.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής πρότεινε χτες στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο επίσης αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Χρυσός. Η αίτηση αναίρεσης αφορά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία αθωώθηκαν ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης, ο ηγούμενος Κ. Νάος και ο μοναχός Κύρ. Σταυρόπουλος για αρχαιοκαπηλία στα Κύθηρα.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το 2007 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στις 30 κατασκηνώσεις που λειτουργούν φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών που έχουν ανάγκη παραθερισμού, άτομα με αναπηρίες (ΑμΕΑ), άτομα της Τρίτης Ηλικίας και οικογένειες. Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στις κατασκηνώσεις πρέπει να απευθυνθούν έως τις 8 Ιούνη στις Κρατικές Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγείας και Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Πολυιατρεία και Ιατρεία του ΙΚΑ), προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας τους, καθώς και το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας. Για τις κατασκηνώσεις στις οποίες θα φιλοξενηθούν άτομα με αναπηρίες, οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη).

ΣΤΟΝ «ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έριξαν τις ευθύνες για τις πυρκαγιές που ενδεχόμενα να ξεσπάσουν το καλοκαίρι, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Το πρόβλημα της λειψυδρίας και της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για τις φωτιές, καθώς - σύμφωνα με τους τρεις υπουργούς - τα σχέδια και οι μελέτες αντιμετώπισης είναι έτοιμα!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε χθες ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός που κατηγορείται σαν συναυτουργός στη δολοφονία του προέδρου του συνδέσμου των οπαδών του Παναθηναϊκού στον Κολωνό, Μιχάλη Φιλόπουλου, στα επεισόδια της Παιανίας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ εμπρηστικό μηχανισμό, πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα σε γραφεία τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημίες κυρίως στην πρόσοψη του ισόγειου καταστήματος του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ