Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντισταθείτε στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ στιγμάτισε το «Σύμφωνο Συνεργασίας - Συνύπαρξης» ανάμεσα στη Νομαρχία και τη ΔΕΗ, που υιοθέτησαν όλες οι τοπικές νομαρχιακές παρατάξεις, πλην ΔΑΣ, και κάλεσε το λαό να γυρίσει την πλάτη στις Σειρήνες της συναίνεσης και της υποταγής

Γυρίστε την πλάτη στις Σειρήνες της συναίνεσης και της υποταγής, στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού, χειραγώγησης και κατάπνιξης των αντιδράσεων που επιχειρεί η Νομαρχία Κοζάνης με το «Σύμφωνο Συνεργασίας - Συνύπαρξης (ΣΣΣ) της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία», το οποίο υιοθέτησαν όλες οι παρατάξεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) εκτός από τη ΝΑΣ. Αυτό ήταν το στίγμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τη θέση του Κόμματος για το «περιβόητο» Σύμφωνο της Νομαρχίας Κοζάνης με τη ΔΕΗ.

Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Στραβού (γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ) και ο Γιάννης Μητσιάκος (μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Κοζάνης της ΝΑΣ), κάλεσαν παράλληλα τον εργαζόμενο λαό να συντονίσει τον αγώνα του και ενωμένος να διεκδικήσει:

  • Πλήρη - σταθερή εργασία, τουλάχιστον 5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ για το 2007-2008 (νέες προσλήψεις και απορρόφηση εργαζομένων που δουλεύουν 8μηνα στους εργολάβους).
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής - Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Αμεση εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι αυτό που επιχειρείται με το «Σύμφωνο Συνεργασίας - Συνύπαρξης της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία», είναι να συναινέσει συνολικά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της στην αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα να την αποδεχτεί συνυπογράφοντας αδιαμαρτύρητα το ΣΣΣ προσδοκώντας το έλεος της ΔΕΗ ΑΕ. Γιατί, όπως είπαν, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμφωνεί απολύτως με την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της οποίας η ΔΕΗ ΑΕ, για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της, έχει μετατραπεί σε δυνάστη των εργαζομένων και έχει συσσωρεύσει δεινά στο λαό της περιοχής.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε να προωθηθεί το ΣΣΣ δεν είναι τυχαίος. Γίνεται με δεδομένη την απόφαση του εργαζόμενου λαού της περιοχής και των φορέων του να κλιμακώσει τον αγώνα του για την ανεργία και το περιβάλλον. Ηδη έχουν ανακοινωθεί νέες κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα από τους κατοίκους της Ακρινής και του Αγίου Δημητρίου.

Τέλος, τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό, να παλέψει ενάντια στην απελευθέρωση της ενεργείας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να εντείνει τον αγώνα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, για τη μετατροπή του ορυκτού πλούτου, των εγκαταστάσεων και των δικτύων σε λαϊκή περιουσία, στήριγμα της λαϊκής οικονομίας, που θα αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ